Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Rīgas brīvostā cer izveidot Krievijas uzņēmēju industriālo parku

LETA, 21.09.2009. 16:51

Rīgas brīvosta plāno piešķirt 30 hektārus lielu teritoriju Krievijas uzņēmējiem industriālā parka veidošanai, šodien žurnālistiem pastāstīja Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Šlesers norādīja uz pozitīvo piemēru Jelgavā, kur rūpnīcā tiek ražoti autobusi un automašīnas, un norādīja, ka Rīgā vajadzētu izveidot kaut ko līdzīgu. ''Brīvostā esmu iecerējis Maskavas valdībai piešķirt 30 hektārus zemes, ko tā varētu pārvaldīt un tur izveidot industriālo parku. Tas nepieciešams, lai mums būtu ražošana, jo brīvosta dod 80% atlaidi. Šāda parka izveidošana dotu ienākumus gan valstij, gan Rīgai, kā arī radītu daudzas jaunas darba vietas,'' sacīja Šlesers.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja brīvostas Sabiedrisko attiecību biroja vadītāja Anita Leiškalne, šis 30 hektārus lielais zemesgabals patlaban ir brīvs un atrodas Daugavas kreisajā krastā, pie Spilves pļavām. "Tā ir vēl neapgūta teritorija," norādīja Leiškalne.

Rīgas brīvostas valdes loceklis un domes deputāts Olafs Pulks (JL) aģentūrai LETA skaidroja, ka par šīs teritorijas nodošanu kādas konkrētas personas valdījumā brīvostas valde vēl neesot lēmusi.

"Tika runāts, ka šajā teritorijā uzņēmēji varētu veidot industriālo parku, bet netika teikts ne vārds, ka to varētu atdot Maskavai. Tas izklausās tāds īpatnējs veids. Uzskatu, ka attīstību ostā vajadzētu sabalansēt - lai tur darbotos uzņēmēji gan no Rietumiem, gan Austrumiem," teica Pulks.

Šlesers arī norādīja, ka tuvākajā laikā būšot informācija par daudziem projektiem, kurus plānots realizēt ostā. Tuvāko gadu laikā osta plānots sasniegt 50 miljonu tonnu apgrozījumu. Pirmajos divos trijos gados apgrozījumam jāsasniedz 40 miljonu tonnu, tādēļ būs nepieciešams būvēt jaunus termināļus.

Kā iepriekš žurnālistus informēja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), novembra otrajā nedēļā Maskavā paredzēts "apaļais galds", kur tiksies Latvijas un Krievijas uzņēmēji, lai uzlabotu savstarpējo sadarbību, dibinātu un attīstītu kontaktus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV