Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Realizē idejas, piedalies LU SP Zinātnisko projektu konkursā

Anete Enikova, 22.09.2009. 09:27

Latvijas Universitātes (LU) studentiem ir iespēja realizēt savas idejas, iniciatīvas un veicināt savu akadēmisko izaugsmi, piedaloties LU Studentu padomes (LU SP) rīkotajā Zinātnisko projektu konkursā (ZPK), kuram ikviens students vēl var pieteikties līdz 11. oktobrim.

Pirmais konkurss jau norisinājās šī gada pavasarī, kad finansējumu ieguva ekspedīcija uz kuršu kāpām, dalība starptautiskās tiesu izspēlēs, bezvadu uzpirksteņa izveide, melanomas ārstēšanas metošu izpēte un daudzi citi. Varbūt tieši tagad rudens kārtā ir laiks arī tavam projektam realizēties.

"ZPK ir lieliska iespēja realizēt kaut ko jaunu un vēl nebijušu. Tā ir iespēja mēģināt pašiem sākt rakstīt projektus jau agros studiju posmos un gūt jaunas zināšanas to realizācijā. Zinātnisks projekts nenozīmē tikai pētīt šūnas zem mikroskopa, tā ir iespēja pētīt, ceļot, meklējot vai vienkārši radot kaut ko vēl nebijušu visās zinātnes jomās", uzsver Mārtiņš Līdaks LU SP Izglītības komisijas vadītājs un LU EVF students.

Konkursa galvenie mērķi ir veicināt studentu akadēmisko izaugsmi, jaunrades, pētniecības un starptautiskās sadarbības attīstīšanu. Konkursa pieteicēji tiek vērtēti trīs grupās – humanitārās, sociālās un dabas zinātnēs. Kopējais finansējuma fonds ir 4000 Ls. Projektu izvērtēšana notiek divās kārtās, pirmajā tiek vērtēta projekta ideja, atbilstība konkursa mērķiem, projekta ietekme uz apkātējo vidi un sabiedrību u.c. atbilstoši nolikumam, uz otro kārtu tiek uzaicināti prezentēt savu projekta ideju klātienē. Rezultātu paziņošana notiek mēneša laikā kopš iesniegšanas termiņa beigām.

Projekta pieteikums ir jāiesniedz LU Studentu padomes birojā Raiņa bulvārī 19 (144. telpa) līdz 11. oktobrim, kā arī jānosūta uz e-pastu lusp.konkurss@gmail.com. Tajā ir jābūt pieteikuma veidlapai, kurā jāsniedz projekta apraksts, kā arī pilna tāme. Pirms raksti pieteikumu noteikti iepazīsties ar konkursa nolikumu.  Papildu informācija, nolikums, konsultāciju laiki u.c. ir atrodami www.lu.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV