Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Valsts prezidents un Latvijas Universitāte aizsāks pasaules līderu lekcijas

LU Preses centrs, 24.09.2009. 17:08

Latvijas Universitātes 90 gadu jubilejā – š.g. 28.septembrī –, pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera aicinājuma, Universitātes Lielajā aulā uzstāsies Pasaules ekonomikas foruma Davosā (Šveicē) dibinātājs un izpilddirektors profesors Klauss Švābs (Klaus Schwab) ar lekciju „Managing Global Interdependency” („Kā pārvaldīt savstarpējo atkarību globālajā pasaulē“). Tas būs pirmais lasījums Valsts prezidenta aizsāktajā lekciju ciklā „Pasaules līderu lasījumi”, kas tiek organizēts sadarbībā ar Latvijas Universitāti.

Klauss Švābs publisko lekciju lasīs svinīgās Latvijas Universitātes Senāta sēdes ietvaros, kas veltīta Alma Mater 90 gadu jubilejai un kas 28.septembrī sāksies plkst. 14.15. Valsts prezidenta lekciju cikla „Pasaules līderu lasījumi” mērķis ir iepazīstināt Latvijas akadēmisko saimi, inteliģenci, medijus un plašāku sabiedrību ar pasaulē zināmām personībām, kas visdažādākajās nozarēs un vēstures periodos devušas nozīmīgu ieguldījumu ne tikai savas valsts, bet arī pasaules un cilvēces attīstībā.

 
Pasaules ekonomikas foruma dibinātājam un izpilddirektoram Klausam Švābam par izciliem sasniegumiem ekonomikas un politikas zinātnēs un atbalstu, veicinot Latvijas valsts iesaistīšanos starptautiskajos procesos, svinīgajā Latvijas Universitātes Senāta sēdē tiks piešķirts Latvijas Universitātes Goda doktora nosaukums.

 
Svinīgajā Latvijas Universitātes Senāta sēdē Valsts prezidents Valdis Zatlers, paužot cieņu un atzinību par nozīmīgu veikumu Latvijas valsts labā, kā arī atbalstu Latvijas augstākajai izglītībai un zinātnei, tiks ievēlēts par Latvijas Universitātes Goda biedru.

 
Daži fakti par Klausu Švābu

    * Pasaules ekonomikas foruma Davosā dibinātājs un izpilddirektors profesors Klauss Švābs ir studējis Šveices Federālajā Tehnoloģiju institūtā, Frīburgas Universitātē un Hārvardā, iegūstot doktora grādus mehānikas inženierijā un ekonomikā.
    * 1971.gadā viņš nodibināja Nevalstisko organizāciju „Pasaules ekonomikas forums”, lai vienotu Eiropas biznesa vadītājus, kurus satrauca augošā Amerikas firmu konkurence. Gadu gaitā Pasaules ekonomikas foruma sanāksmes kļuva par vietu, kur neformālos apstākļos foruma biedri slēdz biznesa darījumus un veido attiecības ar ietekmīgākajiem pasaules politiķiem.

·   2004.gadā Klauss Švābs kopā ar dzīvesbiedri nodibināja Jauno globālo līderu forumu (The Forum of Young Global Leaders).

·   Klauss Švābs ir daudzu grāmatu un publikāciju autors,  turklāt viņš veic augsta līmeņa funkcijas ANO. Viņa akadēmisko izcilību apliecina daudzās goda profesūras un goda doktora nosaukumi. Par savām iniciatīvām viņš ir saņēmis daudzas starptautiskas un nacionālas atzinības.

 

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem lūgums par ierašanos uz svinīgo Latvijas Universitātes Senāta sēdi paziņot līdz 28.septembra plkst. 11.30 pa tālruni 67034329 vai elektroniski - info@lu.lv.

 
Latvijas Universitātes jubilejas pasākumu programma pielikumā vai Latvijas Universitātes mājaslapā: www.lu.lv/90

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV