Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Bērnu mākslas skolā radīta pievilcīga vide

Ilze Elizabete Rasa, 28.09.2009. 10:09

Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde Izglītības projektu konkursa 2009. gada 1.kārtā ar Ls 1000 ir atbalstījusi Liepājas bērnu mākslas skolas (LBMS) projektu "Liepājas bērnu mākslas skolai piešķirto mēbeļu transportēšana no Holandes, kas paredz labiekārtot skolas telpas.
Bērnu mākslas skolā radīta pievilcīga vide

Pateicoties projektam, LBMS ieguva plašu klāstu ar nepieciešamajām mēbelēm (galdi, plaukti, 10 datoru komplekti, atvilktņu sistēmas) sadarbībā ar Holandes sabiedrisko organizāciju „Oldenzāle-Latvija”. Tādējādi piepildīts sen lolotais sapnis - aprīkota datorklase ar 10 datoru komplektiem sekmīgai datorgrafikas un citu priekšmetu mācību procesa īstenošanai.

Šis projekts vērsts uz ilgtermiņa ieguldījumu skolas attīstībā, jo sagādāts pats nepieciešamākais tehniskais aprīkojums un mēbeles, lai skola nodrošinātu kvalitatīvu praktisko un teorētisko mācību procesu.

Aprīkojot telpas atbilstoši programmu prasībām, kļuva iespējama 3 jaunu mācību programmu licencēšana atbilstoši mūsdienu prasībām.
 
Pateicoties vērtīgajiem ieguldījumiem skolas attīstībā, LBMS šajā mācību gadā ir spējusi piesaistīt lielu skaitu jaunus audzēkņus.  2009./2010.mācību gadā LBMS ir dubultojies uzņemto jauno audzēkņu dažādās vecumu grupās. Tāpat LBMS šogad ieviesusi divas jaunas mācību programmas: "Apģērba, stila un etiķetes māksla" un "Materiālu dizaina pamati", par kuriem audzēkņi izrāda īpaši lielu interesi.

Papildus tam, lai nodrošinātu kvalitatīvu mācību procesu, skola par saviem līdzekļiem ir izremontējusi vairākas mācību telpas.

LBMS izsaka lielu pateicību Liepājas domei un Izglītības pārvaldei, kā arī personīgi Liepājas mēra vietniecei Silvai Goldei un Izglītības pārvaldes vadītājai Ludmilai Molčanovai par Bērnu mākslas skolas un šī projekta atbalstīšanu. Šis ir nenovērtējams ieguldījums jauno mākslinieku izaugsmē, jo viens no pamatiem kvalitatīviem rezultātiem ir ērta un sakārtota darba un mācību vide.

Veiksmīga sadarbība projekta īstenošanā bija ar Vaiņodes Novada domi, personīgi ar domes priekšsēdētāju Visvaldi Jansonu, priekšsēdētāja vietnieku Zigmundu Mickus un deputātu Reini Ulbertu. LBMS ļoti cer, ka ar Vaiņodes novadu arī turpmāk būs veiksmīga un radoša sadarbība.

LBMS dibināta 1974. gadā kā Liepājas mākslas vidusskolas struktūrvienība un pirmā bērnu mākslas skola Latvijā.

Skola īsteno profesionālās ievirzes izglītības programmu kopu "Vizuāli plastiskā māksla" un piedāvā apgūt tādus mācību priekšmetus, kā zīmēšana, gleznošana, kompozīcija, datorgrafika, dažādu materiālu apstrāde, mākslas valoda (mākslas vēstures pamati) u.c.

LBMS, vēl uzsākot iepriekšējo mācību gadu, bija izvietota dažādās pilsētas nomalēs. Liepājas Domes deputāti pagājušā gada oktobrī atbalstīja finansējuma piešķiršanu Liepājas Bērnu mākslas skolas telpu nomai, un LBMS beidzot ieguva pati savas mājas pašā pilsētas centrā ar gaišām, mājīgām telpām un labu, kvalitatīvu darba vidi .

Arī LBMS filiālei šis mācību gads ir sācies ar pārmaiņām. Filiāle pārcelta uz TJC ēku Krūmu ielā 29, lai tuvāk savai dzīvesvietai mākslas profesionālās ievirzes izglītību varētu iegūt Tosmares, Laumas, Velnciema un Karostas  mikrorajona bērni.

Jaunajās telpās filiālei ir ērta veidotava - keramikas darbnīca, kā arī divas atsevišķas telpas pārējiem mācību priekšmetiem.

Filiālē strādā skolotājas Inta Vītoliņa. Maira Markuševska un Vineta Trumpeniece.

Audzēkņiem ir iespēja izvēlēties: apmeklēt mācības pilsētas centrā vai arī LBMS filiālē Tehniskās jaunrades centra (TJC) telpās Krūmu ielā 29. Mācības notiek darbdienu pēcpusdienās. Skola uzņem dažāda vecuma bērnus, sākot no 5 līdz 17 gadu vecumam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV