Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Studentu paradīze „Arēnā Rīga” (+ Foto)

Elīna Gulbe, 28.09.2009. 11:24

25. septembrī „Arēnā Rīga” notika lielākie mācību gada atklāšanas svētki -„Studentu Paradīze”, kuru rīkošanā dalību ņēma 20 Latvijas augstskolu pārstāvji.
Studentu paradīze „Arēnā Rīga” (+ Foto)

Galerijas:

Jau pirms deviņiem vakarā pie arēnas galvenās ieejas veidojās pamatīga rinda. Šogad atšķirībā no iepriekšējā gada pasākums notika visās „Arēnas Rīga” telpās un arī arēnas ārpusē, kur lielā, baltā teltī atradās „Love&Music Floor”, kur līdz pašam rīta agrumam spēlēja dažādi dīdžeji.

Lielāko sanākušo uzmanību izpelnījās „OPEN Main Floor”, kur arī noritēja visi centrālie „Studentu Paradīzes” notikumi. Uz atklāšanu bija uzaicināts Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Rīgas mērs Nils Ušakovs. Protams, doma par tik augstiem viesiem atklāšanā ir ļoti glauna, bet diemžēl sanākusī publika to nemaz nenovērtēja, un, abiem politiķiem kāpjot uz skatuves, atskanēja pamatīga ūjināšana un citi ne īpaši glaimojoši saukļi no zāles puses. Atklāšanā runu teica arī daļa no pasākuma organizēšanā iesaistīto augstskolu pārstāvjiem – Rīgas Stradiņa universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Vidzemes augstskolas un citu augstāko izglītības iestāžu rektori. Nedaudz skumji, ka pārstāvēta nebija Latvijas lielākā augstākās izglītības iestāde – Latvijas Universitāte. Uzreiz pēc atklāšanas uz skatuves kāpa Latvijā atzīti mūziķi, bet par vakara galvenajiem māksliniekiem pasludināta bija grupa „Instrumenti”, kuriem šis esot bijis vienīgais publiskais koncerts šoruden.

Mazāk cilvēku sapulcināt bija izdevies trešajā stāvā uz „Party like a Rockstar floor”, kur uzstājās Latvijā sevi pierādījušas, kā arī pavisam svaigas rokgrupas. Liekas, ka liela daļa sanākušo ieradušies, lai redzētu grupu „Dzelzs Vilks”. Bet lielāka drūzma bija pie augstskolu izklaidējošajiem stendiem, kuros studenti apmeklētājus iesaistīja dažādās interesantās aktivitātēs. Tur varēja gan izbaudīt improvizētu kāzu ceremoniju, gan uzzināt, kas īsti notiek skolotāju istabā, kā arī iepazīties ar īstām tautu meitām.

Tomēr, vērojot publiku, var secināt, ka liela daļa no sanākušajiem nebūt nebija studenti, bet gan skolnieki. Teikšu arī, ka pasākuma sauklis – „Studenti dažādi, paradīze viena” – neattaisnojās, bet tie, kuri uz pasākumu ieradās noteikti tur labi pavadīja laiku.

Foto: Beāte Ligere

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV