Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Konkursa „Pārmaiņu iespēja skolām” pirmo kārtu pārvarējusi 151 skola

Sorosa fonds – Latvija, 30.09.2009. 15:03

Sorosa fonda – Latvija (SFL) izsludinātā projektu konkursa “Pārmaiņu iespēja skolām” 2. kārtā iekļuvusi 151 skola no dažādiem Latvijas reģioniem. Pēc izvērstāku projekta pieteikumu izvērtēšanas, kas pašvaldībām jāiesniedz līdz 12. oktobrim, konkursa noslēgumā atbalsts tiks piešķirts 40 līdz 50 skolām.

„Latvijas skolu un pašvaldību aktivitāte projektu konkursā “Pārmaiņu iespēja skolām” bija ļoti liela, pieteicās rekordliels pretendentu skaits – kopā saņēmām 323 pieteikumus. Iesniegto pieteikumu skaits skaidri norāda uz problēmas aktualitāti, tāpēc ceram, ka arī tām skolām, kas netika tālāk izvirzītas dalībai konkursā, valsts vai pašvaldība meklēs atbalsta iespējas,” komentē Andris Aukmanis, Sorosa fonda – Latvija izpilddirektors.

Konkursa 2. kārtā iekļuvušie projekta pieteikumi no dažādiem Latvijas novadiem un reģionu pilsētām. Skolu pārveidei par izglītības, sociālā atbalsta un kultūras centriem pieteikušās tādas pašvaldības kā Aglonas novada dome, Grobiņas novada dome, Madonas novada pašvaldība, Tukuma novada Domes Degoles pagasta pārvalde, Valkas novada dome, Smiltenes novada pašvaldība, Daugavpils pilsētas dome un daudzi citi. Pirmās kārtas rezultātus un uz konkursa otro kārtu izvirzīto projektu nosaukumu pilno sarakstu iespējams aplūkot SFL interneta vietnes www.sfl.lv sadaļā „Aktualitātes”. Par turpmāko dalību konkursā otrajā kārtā iekļuvušo projektu iesniedzējiem ir nosūtīta elektroniska apstiprinājuma vēstule.

Pirmo kārtu izturējušie pretendenti lūgti iesniegt izvērstus projektu pieteikumus līdz 2009. gada 12. oktobra plkst. 16.00. Pieteikuma veidlapa 2. kārtai atrodama SFL interneta vietnes www.sfl.lv sadaļā „Aktualitātes”. Pretendentiem projekta pieteikumu jāiesniedz divos eksemplāros drukas formātā un elektroniski CD vai USB atmiņas formātā vai sūtot uz sfl@sfl.lv.

Projekta „Pārmaiņu iespēja skolām” mērķis ir veicināt mazo skolu pārveidi par daudzfunkcionāliem izglītības, kultūras, sociālā atbalsta centriem, veidojot partnerības starp pārvaldes, izglītības, uzņēmējdarbības un nevalstiskā sektora organizācijām. Būtisks kritērijs pieteikumu izvērtēšanā bija vietējās pašvaldības veiktā analīze un izpratne par iedzīvotāju sociālajām un izglītības vajadzībām.

Iepriekš ziņots, ka Sorosa fonds – Latvija (SFL) piešķīris 1 388 000 miljonu eiro Latvijas mazo skolu un pašvaldību iedzīvotāju izglītības un sociālo vajadzību atbalstam. Līdzekļi mazo skolu atbalstam tiks piešķirti no Dž. Sorosa izveidotā Ārkārtas palīdzības fonda.

Sorosa fonds – Latvija projektu īsteno sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un Latvijas Lauku forumu (LLF).

 
Uzziņai:

Sorosa Ārkārtas palīdzības fonda (Emergency Fund) ir izveidots, lai mazinātu krīzes sekas 20 Austrumeiropas un Vidusāzijas reģiona valstīs. Uz finansiālo atbalstu no Ārkārtas palīdzības fonda var pretendēt: Albānija, Armēnija, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija, Čehija, Igaunija, Ungārija, Kosova, Kirgizstāna, Latvija, Lietuva, Maķedonija, Moldova, Melnkalne, Polija, Rumānija, Serbija, Slovākija, Tadžikistāna un Ukraina.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV