Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Darbību sāk starptautiska apmācības programma kultūras menedžeriem

Latvijas Jaunā teātra institūts, 06.10.2009. 09:50

Ar vairāku Eiropas valstu teātra organizāciju, tai skaitā Latvijas Jaunā teātra institūta līdzdalību un Eiropas Komisijas finansiālu atbalstu šī gada oktobrī tiek uzsākta starptautiska apmācības pilotprogramma kultūras menedžeriem Performing Arts Managers on the Move. Programmas mērķis ir piedāvāt augsta līmeņa tālākizglītības iespējas kultūras un mākslas nozares profesionāļiem, kas darbojas starptautiskā līmenī, un veicināt skatuves mākslas procesu mobilitāti.

Par programmas dalībniekiem pēc atlases ir kļuvuši 30 jauni kultūras menedžeri no 18 Eiropas valstīm. Viņu vidū ir divas Latvijas kultūras menedžmenta profesionāles: Agnija Apele (Jaunais Rīgas teātris) un Maija Pavlova (neatkarīgais teātris United Intimacy). Pieteikšanās programmai bija izsludināta šajā vasarā un kopumā uz izsludinātajām vietām pieteicās 385 kandidāti no 40 Eiropas valstīm. 

Programmas norises laiks ir no 2009.gada oktobra līdz 2011.gada februārim. Dalībnieki šajā periodā izies apmācību ciklu, ko veido koncentrētas trīs dienu darba sesijas piecās dažādās Eiropas valstīs, kas dos iespēju iepazīt vairākus menedžmenta modeļus, reģionālās atšķirības un starptautiskās aprites mehānismus. Programmas uzsvars ir likts uz starptautisku tīklu darbības iepazīšanu, pieredzes apmaiņu un ilgtspējīgas darbības principu apgūšanu.

Programmas dalībnieki uzsāks mācības divās grupās kāda Eiropas laikmetīgā teātra vai dejas festivāla ietvaros: pirmā grupa tiksies no 15.līdz 17.oktobrim Modenā (Itālija) VIE festivāla laikā, savukārt otra grupa - no 5.līdz 7.novembrim Hamburgā (Vācija) starptautiskā dejas kongresa TANZkongress dienās. 2011.gadā mācības notiks Rīgā un tās kopā ar starptautiskajiem un vietējiem partneriem organizēs Latvijas Jaunā teātra institūts.

Ar programmas dalībniekiem, norises vitām un laikiem var iepazīties mājaslapa: http://www.spaceproject.eu/SPACE_project/performing_arts_managers_onthemove.html

Performing Arts Managers on the Move ir pirmais apmācību cikls, ko rīko starptautiskais sadarbības tīkls SPACE (Supporting Performing Arts Circulation in Europe). Sagatavošanā ir vēl divas starptautiskas programmas: skatuves mākslu kuratoriem (festivālu un teātru programmu veidotājiem), kā arī kultūras žurnālistiem. Pieteikšanās uz šim programmām tiks izsludināta jau 2009.gada oktobrī.

SPACE ir kopīga darba platforma, ko dibinājušas deviņas Eiropas skatuves mākslas sektora organizācijas, un tā ir saņēmusi Eiropas Komisijas atbalstu trīs gadiem apmācību programmu organizēšanai. Projekts SPACE šobrīd apvieno desmit partnerorganizācijas dažādās Eiropas pilsētās: ONDA (National Office for the Circulation of Performing Arts) Parīzē, VTI (Vlaams Theater Instituut) Briselē, TIN (Theater Instituut Nederlands) Amsterdamā, LJTI (Latvijas Jaunā teātra institūts) Rīgā, British Council Londonā, ETI (Ente Teatrale Italiano) Romā, Pro Helvetia Cīrihē, The Red House Sofijā, The Arts and Theatre Institute Prāgā, The Zentrum BRD des Internationalen Theaterinstituts Berlīnē.

Informācija: projekta koordinatore Latvijā Laura Stašāne, LJTI, tālr. 67228477, laura@theatre.lv www.theatre.lv; www.spaceproject.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV