Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

RTU notiks Itālijas diena

Māra Sniķere, 07.10.2009. 11:54

Lai veicinātu starptautisko sadarbību un studentu starpnacionālās aktivitātes, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā (Kaļķu ielā 1) trešdien, 7.oktobrī no plkst.15:00 līdz 17:00 norisināsies RTU Itālijas diena, kuru vadīs dziedātājs Roberto Meloni.

RTU Itālijas dienā svinīgas uzrunas teiks RTU rektors akadēmiķis Ivars Knēts, RTU prorektors akadēmiķis Leonīds Ribickis un Itālijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Frančesko Pučio.

Itālijas dienas dalībnieki tiks aicināti iepazīt Itālijas augstākās izglītības sistēmu un novērtēt RTU sadarbību ar Itālijas augstskolām. Par pieredzi, kas gūta, dodoties «Erasmus» apmaiņas studijās, stāstīs gan RTU studenti, kas studējuši Itālijā, gan itāļu studenti, kas pašlaik studē RTU.

RTU Itālijas dienas dalībniekus priecēs RTU vīru koris «Gaudeamus», kurš par godu šim notikumam savā repertuārā ir iekļāvis itāļu tautasdziesmu «La Montanara».

Itālijas dienas noslēgumā paredzētas neformālas diskusijas, baudot itāļu nacionālās virtuves gardumus.

Lai popularizētu studijas ārzemēs, RTU Starptautisko un sabiedrisko attiecību departaments saistībā ar «Erasmus» programmu oktobrī sāk jaunu projektu – reizi mēnesī tiks organizēta kādas RTU sadarbības valsts diena universitātē. Itālijas diena ir pirmais šā projekta pasākums.

RTU Itālijas diena ir iekļauta Itālijas Ārējās tirdzniecības institūta Pārstāvniecības Rīgā (ICE) rīkotā Itālijas Festivāla programmā, kurš Latvijā notiek no 9. septembra līdz 25. oktobrim.

RTU Itālijas dienu atbalsta Itālijas vēstniecība Latvijā, programma «Erasmus», Itālijas Ārējās tirdzniecības institūts.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV