Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LU pārņems četras no pašreizējām Policijas akadēmijas programmām

LETA, 08.10.2009. 11:18

Latvijas Universitātē (LU) ar 1.janvāri plānots īstenot četras no septiņām šobrīd Latvijas Policijas akadēmijā (LPA) īstenotajām studiju programmām, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijā (IeM).

Plānots, ka LPA studentiem, pārejot uz LU pēc akadēmijas likvidēšanas, tiks nodrošināta iespēja studēt analogā profesionālā augstākās izglītības studiju programmā "Tiesību zinātne", profesionālā bakalaura studiju programmā "Publiskās tiesības", akadēmiskā bakalaura studiju programmā "Tiesību zinātne", kā arī maģistra akadēmiskā studiju programmā "Tiesību zinātne".

Šobrīd Policijas akadēmijā īstenotā pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma "Civilā drošība un aizsardzība", kā arī maģistra profesionālā studiju programma "Tiesību zinātne" netiks pārņemta, jo šajās programmās studējušie līdz Policijas akadēmijas likvidācijai mācības jau būs pabeiguši. Savukārt akadēmisko doktora studiju programmu "Juridiskā zinātne" Latvijas Universitāte plāno integrēt savās doktora līmeņa programmās, jo šajā programmā studējošo skaits ir ļoti niecīgs.

Kā ministrijai norādījuši LU pārstāvji, studentiem nevajadzētu izjust neērtības no Policijas akadēmijas likvidēšanas un pāriešanas Latvijas Universitātes paspārnē. Vairāku kursu docēšanai tiks piesaistīti arī Policijas akadēmijas docētāji. Tāpat, respektējot studentu noslēgtos studiju līgumus, stājoties Policijas akadēmijā, netiek skatīts arī jautājums par studiju maksas paaugstināšanu.

Lēmums par LPA likvidāciju tika pieņemts 30.jūnijā, un saskaņā ar to IeM sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju tika uzdots nodrošināt šobrīd akadēmijā studējošajiem ar nākamo gadu turpināt studijas LU studiju programmās, kas pēc veida, iegūstamās kvalifikācijas un grāda ir iespējami tuvas pārtrauktajai studiju programmai.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV