Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Hoakins Almunja tiekas ar Latvijas Komercbanku asociāciju

Oskars Kupše, 13.10.2009. 14:57

Šodien, 13. oktobrī, Latvijas Komercbanku asociācijā (LKBA) Eiropas Savienības ekonomikas un monetāro lietu komisārs Hoakins Almunja tikās ar banku pārstāvjiem un apsprieda situāciju Latvijas banku sektorā, kā arī pašlaik aktuālos jautājumus saistībā ar budžetu veidošanu un strukturālajām reformām Latvijā.

Pārrunājot ierosinājumu, kas regulētu hipotekārās kreditēšanas likumdošanu, Hoakins Almunja pievienojās LKBA pārstāvju viedoklim, ka šie grozījumi ir uzmanīgi jāizvērtē, jo kardināla noteikumu maiņa ietver sevī draudus visai Latvijas ekonomikai - tiktu ievērojami apgrūtināts turpmākais kreditēšanas process un samazinātos Latvijas pievilcība ārvalstu investoru acīs.

Kā otrs būtiskākais punkts tika aplūkotas problēmas, kas saistās ar maksātnespējas procesu gan pret privātpersonām, gan juridiskajām personām. LKBA pārstāvji arī norādīja, ka Latvijā ir nepieciešams pievērst uzmanību uzņēmējdarbības vides un to regulējošās likumdošanas uzlabošanai, lai paaugstinātu Latvijas konkurētspēju gan kaimiņvalstu vidū, gan visā Eiropā.

Hoakins Almunja atzina, ka pašlaik ir kritisks brīdis krīzes pārvarēšanas programmas realizēšanā, jo ir pamanāmi pozitīvi signāli par ekonomiskās situācijas stabilizāciju, tomēr, lai varētu veikt nākamos soļus un nezaudētu jau iesāktā darba rezultātus, ir nepieciešams laikus pieņemt 2010. gada budžetu, kas ļautu turpināt šo programmu.

Komisārs aicināja visus mācīties no iepriekšējo gadu pieredzes, lai nākotnē laikus novērstu riskus, kas var apdraudēt valsts finanšu stabilitāti. Pašlaik Eiropas Komisijā notiekot sarunas par īpašas darba grupas izveidi, kuras galvenais uzdevums būtu monitorēt finanšu stabilitātes risku veidošanos un laicīgi rīkoties, lai tos novērstu. Kā skaidro Hoakins Almunja: „Mēs nevaram atļauties atkārtot kādu no iepriekšējo gadu kļūdām ne Latvijā, ne Eiropā.”

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV