Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Savākti tūkstošiem parakstu pret augstākās izglītības budžeta samazināšanu

LU Preses centrs, 14.10.2009. 14:20

Piektdien, 16. oktobrī, plkst. 10.00 Latvijas Universitātes Senāta zālē, Raiņa bulv. 19 notiks Latvijas Universitāšu asociācijas (LUA) un Latvijas Rektoru padomes (LRP) rīkotā preses konference, kurā universitāšu un augstskolu pārstāvji informēs par savāktajiem parakstiem pret valsts budžeta finansējuma tālāku samazinājumu augstākajai izglītībai 2010. gadā. Pēc pasākuma augstskolu vadītāji un studentu pārstāvji dosies uz Ministru kabinetu, lai atklāto vēstuli un savāktos parakstus iesniegtu valdībai.

Jau 2009. gadā valsts budžeta finansējums augstākajai izglītībai tika samazināts gandrīz uz pusi jeb 48%. Tāpēc LUA un LRP kategoriski iestājas pret ieceri nākamgad augstākās izglītības finansējumu no valsts budžeta samazināt vēl par 31%. Tiek prasīts valsts budžeta finansējumu universitātēm saglabāt vismaz 2009.gada līmenī, pretējā gadījumā tiks būtiski apdraudēta studiju kvalitāte, kā arī tālāka valsts budžeta studentu uzņemšana un sagatavošana Latvijas augstskolās.

Preses konferencē piedalīsies LUA, LRP un studējošo pārstāvji: Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš, Daugavpils Universitātes rektors prof. Arvīds Barševskis, Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektors prof. Juris Skujāns, Rīgas Tehniskās universitātes rektors prof. Ivars Knēts, LRP ģenerālsekretārs prof. Andrejs Rauhvargers, kā arī LU Studentu padomes vadītājs Krists Avots u.c.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV