Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Folkloras skola uzsāk I sesiju

Baiba Bože, 15.10.2009. 14:39

19.oktobrī NKMVA uzsāk izglītības programmas Folkloras skola I sesiju. Skolas mērķis ir paplašināt zināšanas tradicionālajā kultūrā un ar to saistītajās nozarēs (arheoloģija, antropoloģija, filozofija). Skolas mēŗķauditorija, kas sākotnēji bija folkloras kustības dalībnieki un citi ar folkloras kustību saistīti un ieinteresēti ļaudis, šobrīd jau ir krietni paplašinājusies, aptverot visdažādāko sabiedrības sfēru pārstāvjus, kas apliecina to, ka interese par tradicionālo kultūru sabiedrībā ir noturīga un pat augoša.

Mācību darbs Folkloras skolā tiks organizēts sešās sesijās – katras sesijas ilgums ir viena nedēļa (piecas darba dienas). Pirmā sesijas nedēļa norisināsies laikā no 19. līdz 23.oktobrim. Mācības turpināsies līdz 2011. gada maijam.

Pirmā Folkloras skolas sesija piedāvās lekcijas par tematiem:

„Tradicionālā mūzika Latvijā”, „Etnogrāfiskā dziedāšana”, „Tautas tērpi”, „Mītoloģija,”, „Arheoloģija un folklora”,„Antropoloģija”, u.c., ko lasīs katras nozares eksperti. Starp pasniedzējiem būs Rita Grāvere, Māra Mellēna, Liāna Ose, Linda Rubena, Zane Šmite, Iveta Tāle, Ieva Tihovska, Andris Kapusts, Valdis Muktupāvels, Juris Urtāns, u.c. Pieredzē dalīsies tradīciju pārzinātāji, tiks organizētas arī praktiskās nodarbības.

Mācības notiks gan NKMVA telpās (Pils laukums 4, 3.stāvs), gan Latviešu folkloras krātuvē (Akadēmijas laukums 1), gan muzejos, u.c. vietās. Folkloras skolas absolventi saņems apliecību par izglītības programmas sekmīgu apguvi.

Izglītības programma Folkloras skola notiek ar VKKF atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV