Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē notiks Dr. D.Mesnera lekcija un diskusija

Toms Rostoks, 16.10.2009. 16:54

Pirmdien, 19. oktobrī plkst. 14:00-17:00 Rīgā, Lomonosova ielā 1a, LU Sociālo Zinātņu fakultātes Jesajas Berlina auditorijā „Kapuscinski lectures” projekta ietvaros notiks pasākums „Eiropas Savienības attīstības sadarbības politika un jaunās donorvalstis”. Lekciju „Eiropas Savienības attīstības sadarbības politika līdz 2030. gadam” nolasīs Vācijas Attīstības Institūta direktors Dr. Dirks Mesners, kurš ir daudzu grāmatu un publikāciju autors, kas veltītas klimata pārmaiņu un attīstības jautājumu tematikai, kā arī globālās pārvaldības jautājumiem.

D.Mesners ir profesors Duisburgas-Essenes Universitātē un regulāri lasa lekcijas arī vairākās citās Eiropas un Dienvidamerikas universitātēs.

Pēc lekcijas notiks diskusija par tēmu „Jaunās donorvalstis un attīstības sadarbības politika ekonomiskās krīzes apstākļos”. Diskusijā piedalīsies LR Ārlietu ministrijas Ekonomisko un divpusējo attiecību direkcijas vadītāja vēstniece Maija Manika, Vācijas Attīstības Institūta direktors Dr. Dirks Mesners, Latvijas platformas attīstības sadarbībai (LAPAS) direktore Māra Sīmane, Vidzemes Augstskolas lektors Visvaldis Valtenbergs. Diskusiju vadīs Latvijas Universitātes docents Toms Rostoks.

„Kapuscinski lectures” projektu finansē Eiropas Komisija. Projektu realizē Apvienoto Nāciju Organizācijas Attīstības programma sadarbībā ar Latvijas Universitāti. „Kapuscinski lectures” projekta ietvaros 12 jaunajās ES dalībvalstīs tiek organizētas lekcijas un diskusijas, kas veltītas attīstības sadarbības jautājumiem.

Pasākumu sērija ir veltīta izcilā poļu žurnālista un rakstnieka Rišarda Kapušciņska (1932-2007) piemiņai. Savas žurnālista darbības laikā R. Kapušciņskis apceļoja daudzas attīstības valstis, piedzīvoja 27 valsts apvērsumus, tika 40 reizes apcietināts un 4 reizes notiesāts uz nāvi. Viņa grāmatas tulkotas daudzās valodās.

Laipni gaidīti visi interesenti!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV