Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Notiks diskusija par Latvijas augstākās izglītības problēmām

Aija Rozenšteine, 20.10.2009. 14:25

Ceturtdien, 22. oktobrī, plkst. 16:00 Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē, Rīgā, Lomonosova ielā 1a, Berlina auditorijā turpināsim pagājušajā ceturtdienā iesākto diskusiju ciklu par Latvijas augstākās izglītības problēmām. Diskusijā piedalīsies LU rektors prof.  Mārcis Auziņš, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis un Liepājas universitātes rektors Oskars Zīds. Diskusija būs skatāma arī tiešraidē LU portālā.

„Šobrīd publiskajā telpā par augstāko izglītību izsakās tikai rektori un priekšniecība, bet mācībspēku un studentu balsis tajā nav dzirdamas, tādēļ veicinām publisku diskusiju, kurā meklēsim risinājumus ne tikai jautājumā par vispārēju augstākās izglītības pārstrukturēšanu, bet vairāk akcentēsim praktisko pusi, runājot par principiem, kā to varētu reāli izdarīt. Saskatām nepieciešamību aicināt uz tiešu sarunu rektorus ar mācībspēkiem un studentiem, lai sekmētu konstruktīvu diskusiju, kuras rezultātā tiktu pie kādiem racionāliem priekšlikumiem” skaidro Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu (SZF) fakultātes dekāns prof. Juris Rozenvalds.

Šoreiz piedāvājam apspriest divas savā starpā saistītās tēmas: Augstākā izglītība un pētniecība Rīgā un reģionos: problēmas un risinājumi un Universitāšu loma augstākās izglītības un zinātnes attīstībā. Pirmās tēmas ietvaros runās Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra un Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis. Par otro jautājumu uzstāsies LU rektors prof. Mārcis Auziņš un Liepājas universitātes rektors Oskars Zīds. Katrā tēmā paredzēts dot vārdu diviem runātājiem (katram pa desmit minūtēm), kam sekos jautājumi un diskusija.

Diskusija būs skatāma tiešraidē LU portālā www.lu.lv/tiesraide

Pirmā diskusija ar nosaukumu „Vai viss ir kārtībā ar augstāko izglītību Latvijā?” notika pagājušo ceturtdien, 15. oktobrī, SZF. Diskusijas sākumā uzstājās Dr. Vjačeslavs Dombrovskis, Rīgas Ekonomikas augstskolas docents. Diskusijā piedalījās SZF dekāns prof. Juris Rozenvalds, Komunikācijas studiju nodaļas vadītāja Inta Brikše, Sociāli politisko pētījumu institūta direktors Nils Muižnieks, kā arī citi SZF mācībspēki un doktoranti.

Katrs interesents var risināt šo tēmu vai izvirzīt citus jautājumus elektroniskajā diskusijā par augstāko izglītību un zinātni, kuru sākusi Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte savā mājaslapā: www.szf.lu.lv. Tiešā saite: http://szf.lu.lv/lat/fakultate/diskusijas/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV