Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Sāksies ārsta palīgu un māsu bezmaksas profesionālās darbības atjaunošanas kursi

Evija Ansonska, 22.10.2009. 12:48

Pateicoties lielajai interesei par Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansētajām medicīnas darbinieku profesionālās darbības atjaunošanas programmām, šā gada 31.oktobrī mācības sāks pirmās divas ārsta palīgu grupas. Jau 6.novembrī apmācības uzsāks arī divas māsu grupas.

Ārsta palīga profesionālās darbības atjaunošanas kursu teorētiskā daļa ilgs mēnesi jeb 80 h un notiks P.Stradiņa Veselības un sociālās aprūpes koledžā, Bulduros, Vidus prospektā 36/38, pēc tam sekos 40 h praktiskās nodarbības un 1 mēneša adaptācijas periods kādā no Rīgas vai Rīgas rajona medicīnas iestādēm.

Savukārt māsu profesionālās darbības atjaunošanas kursi notiks Rīgas Medicīnas koledžā, Rīgā, Hipokrāta ielā 2. Teorētiskās lekcijas ilgs mēnesi jeb 80 h. 

Ārsta palīga kursos mācības uzsāks 100 cilvēki, bet māsu – 120. Mācību programmas īstenos pieredzējuši attiecīgo nozaru speciālisti, labākie Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes un medicīnas koledžu mācībspēki.

Profesionālās darbības atjaunošanas kursi paredzēti četrās programmās – māsa, ārsta palīgs, vecmāte un māsas palīgs. ESF finansēto programmu mērķis ir veicināt cilvēkresursu izglītošanu un piesaisti veselības nozarei, nodrošinot mācību procesu un atbalsta pasākumus izglītojamajiem, sekmīgai kvalifikācijas atbilstības pārbaudes nokārtošanai. Pēc kvalifikācijas atjaunošanas personām ir iespēja strādāt ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs. 

Personu uzņemšana un apmācība grupās notiks līdz 2011.gada pavasarim. Pieteikties dalībai apmācības programmās var pie mācību organizētājiem, sīkāka informācija www.talakizglitiba.lv.

LU Medicīnas fakultāte (MF) tika izveidota 1919.gada 28.septembrī ārstu gatavošanai, bet padomju laikā likvidēta. LU MF, kas pagājušajā gadā nosvinēja 10 gadu jubileju, tika atjaunota 1997.gada 29.decembrī, bet svinīgi atklāta 1998.gada 4.septembrī. 2008./2009.akadēmiskajā gadā LU MF kopā mācījās 851 students, to skaitā ārzemnieki. Ar katru gadu studējošo skaits fakultātē stabili audzis, un pašlaik ik gadu LU MF uzņem aptuveni 200 jaunu studentu. Fakultātē kopumā strādā 122 mācībspēki, no kuriem 3 ir Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenie locekļi, 7 korespondētājlocekļi, 13 profesori, 18 asociētie profesori, 21 docents, 6 viesprofesori, 5 privātdocenti u.c.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV