Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Sociālo zinātņu fakultātē diskutēs par augstākās izglītības finansējumu

Aija Rozenšteine, 27.10.2009. 11:31

Ceturtdien, 29. oktobrī, plkst. 16:00 Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē (LU SZF) Berlina auditorijā notiks kārtējā diskusija ar nosaukumu „Augstākās izglītības finansējums: Latvijas iespējas un pasaules pieredze". Diskusijā piedalīsies LR Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, Staņislavs Buka no Baltijas Starptautiskās akadēmijas, Jānis Vucāns no Ventspils augstskolas, LU Studentu padomes priekšsēdētāja vietniece  Ilze Stundiņa, kā arī Inta Brikše no LU SZF.

Diskusija „Augstākās izglītības finansējums: Latvijas iespējas un pasaules pieredze" ir trešā Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes rīkotajā diskusiju ciklā par augstākās izglītības problēmām. Pirmā bija ar Rīgas Ekonomikas augstskolas docentu Vjačeslavu Dombrovski, kurā sprieda par publicēšanās jautājumiem Latvijas zinātnē kopumā, īpaši sociālajās zinātnēs. Otrajā diskusijā runāja par augstākās izglītības  problēmām divos griezumos: Rīga - reģioni, universitātes – citas augstskolas. Tajā piedalījās Augstākās Izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis un Liepājas Universitātes rektors Oskars Zīds (sk. http://www.lu.lv/zinas/t/713/). Diskusijā aktīvi piedalījās arī Jānis Vucāns no Ventspils augstskolas un Vija Daukšte no Vidzemes augstskolas.

LU SZF mājas lapā rīko virtuālu diskusiju par augstākās izglītības jautājumiem (sk. http://szf.lu.lv/lat/fakultate/diskusijas/).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV