Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Trīs darbi Latvijai – aicinājums stiprināt valsts dibināšanas svētku tradīcijas

Kristīne Atraste, 03.11.2009. 11:42

18. novembrī, Latvijas dzimšanas dienā, domāsim labas domas par savu zemi, tautu un valsti un dāvāsim trīs darbus Latvijai. No mūsu  gaišajiem vēlējumiem izaudīsim Latvijas dzimšanas dienas Lielvārdes jostu. Atjaunojot Latvijas laika tradīcijas, savu mājokļu logos iedegsim svecītes. Plkst. 21.00 pēc Rīgas laika visi kopā uz zemeslodes vienlaikus dziedāsim Latvijas himnu. Ar Baumaņu Kārļa lūgsnu apliecināsim, ka Dzimtene ir tikai viena.
Trīs darbi Latvijai – aicinājums stiprināt  valsts dibināšanas svētku  tradīcijas

18. novembrī sabiedrība tiek aicināta iesaistīties kopējā valsts dibināšanas dienas  svinēšanā, lai stiprinātu  patriotismu, kopīguma un piederības izjūtu sabiedrībai un mūsu valstij. Domubiedru grupa „3 darbi Latvijai” aicina visus, kam Latvija ir mīļa,  piedalīties svētku dienas pasākumos, veicinot  valsts gadadienas svinēšanas tradīcijas.

Domubiedru grupas pārstāvji atzīmē: „Latvijā līdz šim nav izveidojušās spēcīgas tradīcijas saistībā ar valsts dzimšanas dienas svinēšanu 18. novembrī. Projekta mērķis ir laika gaitā radīt un arī atjaunot noteiktas tradīcijas, kas ļautu cilvēkiem labāk izjust svētkus, priecāties par Latviju, apzināties un pārdomāt to labo, kas ir katrā no mums un mūsu zemē. Cilvēku labie vārdi un darbi dotu spēcīgu pozitīvo enerģiju, kas attiecīgi ietekmētu valsts labklājību”.

Katrs  Latvijas patriots ir aicināts šī gada neatkarības dienu   svinēt paveicot trīs  darbus Latvijai. Pirmais - sakot  labus vārdus  Latvijai,   kopīgi pasniegsim dāvanu valsts svētkos. Mūsu laba vēlējumi  tiks iestrādāti Lielvārdes jostā, kas simboliski veidos tautas likteni. Otrais  - svētku dienas novakarē, iededzot svecīti  logā vai iekurot ugunskuru pagalmā,  vienosimies kopības izjūtā. Trešais – lai kur mēs atrastos, turot dārgu Latviju savās sirdīs, 18. novembra vakarā vienlaikus dziedāsim valsts himnu. 

Domu grupai „3 darbi Latvijai” ir pievienojušies - Mārtiņš Martinsons, Andris Čeksters, Inese Vanaga, Normunds Baķis, Valdis Točs, Andris Dieviņš, Žaneta Jaunzeme-Grende, Ants Grende, Armands Strazds, Modris Tenisons, Pēteris Apinis, Ināra Kehre, Evija Vaščenko, Valda Auziņa, Bruno Cīrulis, Kristīna Pelša/Valsts prezidenta kanceleja, Niks Volmārs/ LNT, Kristīne Atraste/ Sabiedrisko attiecību aģentūra PR Stils, Case Media Elements

Atbalsta - Apollo, Dienas mediji, Draugiem.lv, Latvijas Televīzija, Latvijas Radio, Trešais tēva dēls, Tvnet,

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV