Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Latvijas skolnieki kultūras apmaiņas programmās dodas, lai vēlāk paliktu ārvalstīs

Jūlija Pumpe, 04.11.2009. 13:09

Pēdējā gada laikā strauji augusi Latvijas skolnieku interese par mācībām ārvalstīs, norāda jauniešu apmaiņas organinācijas “YFU-Latvija” direktore Ieva Grāvīte. Raksturīgi, ka šogad mainījusies daudzu skolnieku motivācija - ja iepriekš daudzi devās kultūras apmaiņas programmās, lai apgūtu svešvalodas, gūtu citādu pieredzi un atgrieztos Latvijā, pašlaik daudzi mūsu programmu redz kā vienvirziena biļeti uz ārvalstīm.

I.Grāvīte: “Potenciālie studenti norāda, ka Latvijas izglītības sistēmas sniegtā kvalitāte nav konkurētspējīga starptautiskajā līmenī, tāpēc daudzi izvēlas doties uz Rietumeiropas valstīm vai ASV, kas ir pazīstamas ar augsto izglītības standartu. Mūsu programma paredz, ka studentam pēc programmas beigām ir jāatgriežas Latvijā, tomēr nevar noliegt, ka valodas zināšanas un pieredze palīdz daudz vieglāk iestāties ārvalstu universitātēs un konkurēt starptautiskajā darba tirgū”

I.Grāvīte pieļauj, ka Latvijas studenti, iespējams, Latvijas izglītības kvalitāti novērtē pārāk kritiski, jo ārzemnieku vidū Latvija ir joprojām ir ļoti populārs galamērķis kultūras apmaiņas programmai. Šogad Latvijā viesģimenēs dzīvo ārvalstu skolnieki no Vācijas, Nīderlandes, kā arī Taizemes un Šveices.

Papildus informāciju par iespēju uzņemt apmaiņas skolēnu savā ģimenē iespējams iegūt "YFU-Latvija" interneta lapā www.yfu.lv. Organizācijas aktivitātēm un stipendiju iespējām ikviens interesents var sekot sociālās saziņas portālā Twitter http://twitter.com/YFULatvia

YFU Latvijā darbojas kopš 1990. gada. Šajā laikā ar organizācijas starpniecību ārzemēs gada akadēmiskajās programmās piedalījušies vairāk kā 500 Latvijas jauniešu, savukārt Latvijā mācījušies vairāk kā 300 jauniešu no dažādām pasaules valstīm. YFU ir bezpeļņas organizācija, un tā jau 60 gadus darbojas, izmantojot brīvprātīgo darbu. Programmas mērķis ir paplašināt jauniešu redzesloku, radīt izpratni par kultūras relatīvisma jēdzienu, ar cieņu un sapratni izturēties pret kultūras atšķirībām, kā arī pilnveidot akadēmiskās zināšanas. Programmas gaitā jaunieši mācību gadu pavada, dzīvojot viesģimenēs un apmeklējot skolu izvēlētajā valstī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV