Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija noslēdz sadarbības līgumu ar Latvijas Universitāti

Vita Stiģe, 04.11.2009. 14:30

Lai nodrošinātu lielākas iespējas studijās un zinātniskajā pētniecībā, vakar, 3. novembrī tika noslēgts Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) un Latvijas Universitātes (LU) sadarbības līgums, kuru parakstīja abu augstskolu rektori – JVLMA rektors, profesors Artis Sīmanis un LU rektors, profesors Mārcis Auziņš.
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija noslēdz sadarbības līgumu ar Latvijas Universitāti

„Šāda sadarbība mūsdienu dinamiskajos apstākļos ir pilnīgi normāla prakse, un tā veicina specifisko nozaru studentu redzesloka paplašināšanu un kvalifikācijas paaugstināšanu zinātnisko grādu iegūšanai. Noslēdzot šo sadarbības līgumu, vēlamies nodrošināt JVLMA studiju procesa efektivitāti, zinātniski pētnieciskā darba attīstību, kā arī abu augstskolu akadēmiskā personāla savstarpējo pieredzes apmaiņu. Uzsveru, ka šis līgums nekādā veidā neietekmēs Mūzikas akadēmijas kā vienīgās Mūzikas augstskolas Latvijā autonomiju un identitāti,” stāsta Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors, profesors Artis Sīmanis.

Līgums paredz sadarboties izglītības jomā, studijās, zinātniskajā darbībā, inovāciju jomā, kā arī JVLMA un LU kultūras un atpūtas pasākumu organizēšanā. Plānots, ka līgums sekmēs savstarpēju studējošo apmaiņu visos studiju līmeņos, dodot iespēju apgūt studiju kursus un izmantojot mācību un pētnieciskās laboratorijas. Paredzēta sadarbība arī ārzemju studentu apmācībā, tālākizglītības jomā un akadēmiskā personāla apmaiņā.

Jāmin, ka Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija ir vienīgā Mūzikas augstskola Latvijā, un šajā koncertsezonā tā svin savu 90 gadu jubileju. Savulaik Latvijas Konservatorija, tagad Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, dibināta 1919. gada 20. augustā un oficiāli atklāta 1920. gada 11. janvārī. Latvijas mūzikas dzīvei tā ir devusi ievērojamus komponistus, izpildītājmāksliniekus un mūzikas zinātniekus.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV