Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Liepājas folkloras centrā „Namīns” svinēs Mārtiņdienu

Ināra Kalnarāja, 09.11.2009. 12:03

Arī šogad 10. novembrī Liepājā, folkloras centrā „Namīns” pulksten 16:00 lieli un mazi tiek aicināti uz Mārtiņdienas svinēšanu. Folkloras kopa „Atštaukas” aicina ikvienu uz latviešu tradīciju iepazīšanu un dažādu prasmju apgūšanu.

Folkloras centram vairāku gadu garumā izveidojusies laba un cieša sadarbība gan ar folkloras kopām no visas Kurzemes, gan ar dažādu arodu pratējiem, kas labprāt dalās savā prasmē. Tā Zenta Bērtiņa rādīs, kā pilsētnieki skābē kāpostus, jo Mārtiņi ir pats īstākais kāpostu skābēšanas laiks. Keramiķe Dace Grīnberga mācīs pagatavot skaistas rotas, bet māksliniece Dace Lanka dalīsies idejās par Mārtiņdienas rotājumu pagatavošanu.

Cirka studija „ BezTemata” demonstrēs senā cirka mākslu. Ciemos tiks gaidīti arī budēļi. Bet īsta Mārtiņdiena nav iedomājama bez mīlu minēšanas, rotaļās iešanas, dziedāšanas un dancošanas.

Folkloras centra darbību un gadskārtu svētku svinēšanu jau vairāku gadu garumā atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde un Liepājas pilsētas Domes konkurss Nevalstisko organizāciju darbības atbalstam.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV