Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Sociālo zinātņu fakultātē notiks prof. Normana Deivisa lekcija

Aija Rozenšteine, 09.11.2009. 13:32

Otrdien, 10.novembrī, plkst. 11:15 Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē (Rīgā, Lomonosova ielā 1a) Berlina auditorijā notiks profesora Normana Deivisa lekcija un diskusija „II Pasaules karš Eiropā – bez vienprātības”.

Dienu iepriekš notiks vēsturnieku un politologu augsti vērtētās profesora Normana Deivisa (Norman Davies) grāmatas „Eiropas vēsture” (“Europe: A history”) tulkojuma latviešu valodā atvēršanas svētki. Grāmatu no angļu valodas tulkojusi Latvijas vēstniece Baltkrievijā Maira Mora un ilggadējais Ārlietu ministrijas darbinieks Jānis Zīders.

N. Deivisa monogrāfija ataino Eiropas vēsturi no leduslaikmeta līdz aukstajam karam, no Reikjavīkas līdz Volgai, no Minosa līdz Mārgaretai Tečerei. Darbā analizēti vēsturiskie konflikti, sniegts spilgts pasaules karu redzējums, un atspoguļoti dažādi viedokļi par Eiropas vēsturi kopumā. Īpaša uzmanība pievērsta Austrumeiropas pagrimumam pēc Otrā pasaules kara, Padomju Savienības sabrukumam un mūsdienu Eiropas stabilizēšanās tendencēm. Grāmata sastāv no 1384 lapaspusēm, publicētām Eiropas kartēm un bagātīgu vizuālo materiālu. Grāmata jau tulkota vairākās Eiropas Savienības valstu valodās, kā arī krievu, japāņu, ķīniešu, korejiešu un citās.

Grāmatas tulkojums latviešu valodā izdevis apgāds “Jumava” sadarbībā ar Ārlietu ministriju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību. Grāmata izdota Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtā Vadības partnerības līguma par komunikācijas īstenošanu ES jautājumos ietvaros. Latvijas grāmatnīcās izdevums ir pieejams kopš 27. oktobra.

Grāmatas atvēršanas svētki notiks 9. novembrī plkst. 15:00 Ārlietu ministrijā. Pasākumu ar uzrunām atklās Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca, bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, apgāda Jumava prezidents Juris Visockis un profesors Normans Deiviss.

Normans Deiviss Latvijā uzturēsies no 8.novembra līdz 11.novembrim.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV