Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

ES meklē jaunas žurnālistikas zvaigznes

Maurizio Picheca, 09.11.2009. 16:27

Eiropas Komisijas Paplašināšanās ģenerāldirektorāts ir uzsācis konkursu „Eiropas Jauno žurnālistu balva 2010” (EYJA). Konkursā jau trešo gadu apbalvos labākos Eiropas jaunos žurnālistus, kas savā darbā pievērsušies ES paplašināšanās atspoguļojumam.

EYJA 2010 konkurss aicina žurnālistus un žurnālistikas studentus vecumā no 17 līdz 35 gadiem paplašināt savu redzesloku. Tā ir iespēja atspoguļot ES paplašināšanos no radoša un domu rosinoša skatu punkta. Konkurss notiks no 2009. gada 20. oktobra līdz 2010. gada 28. februārim, un tam var pieteikt drukāto un tiešsaistes plašsaziņas līdzekļu, kā arī radio materiālus, kas publicēti no 2007. gada 1. oktobra līdz 2010. gada 28. februārim. Pieteikuma iesniedzējam ir jābūt kādas ES dalībvalsts, kandidātvalsts, potenciālās kandidātvalsts vai Islandes pilsonim.

36 nacionālos uzvarētājus izraudzīs katras valsts oficiālā žūrija. Starptautiska žūrija no viņiem izvēlēsies trīs labākos pieteikumus šādās kategorijās: “Visoriģinālākais darbs”, “Vislabāk veiktais pētījums” un “Labākais žurnālistikas stils”. Katrs no trim īpašo balvu laureātiem iegūs iespēju doties ceļojumā uz kādu no Eiropas galvaspilsētām pēc savas izvēles.

Olli Rehn, Paplašināšanās komisārs, atklāja EYJA 2010 konkursu ar šādiem vārdiem: “Trešais “Eiropas Jauno žurnālistu balvas” konkurss turpina apbalvot izcilus žurnālistus un sniedz iespēju Eiropas Komisijai apmainīties idejām ar Eiropas daudzsološākajiem jaunajiem žurnālistiem par jautājumiem, kas cieši saistīti ar ES paplašināšanās projektu.”

EYJA 2010 konkursa uzvarētāji 2010. gada maijā dosies kultūrvēsturiskā ceļojumā uz Stambulu. Turcijas galvaspilsēta, kas ir viena no 2010. gada Eiropas kultūras galvaspilsētām, ir lieliska vieta jaunajiem žurnālistiem redzesloka paplašināšanai caur starpkultūru mijiedarbību. Ceļojums noslēgsies ar konferenci, kurā notiks domu apmaiņa jautājumos par Eiropas kultūru, identitāti un ES paplašināšanos ar vadošajiem starptautiskajiem analītiķiem.

Lai iegūtu informāciju par pieteikšanos konkursam, lūdzu, apmeklējiet: www.EUjournalist-award.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV