Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Iedzīvotāji pauž lielu atbalstu valsts svētku svinēšanai

Kristīne Atraste, 12.11.2009. 17:48

Nedēļas laikā pēc domubiedru grupas „3 darbi Latvijai” aicinājuma sabiedrībai svinēt valsts dzimšanas dienu 18. novembrī, paveicot 3 darbus Latvijai, vērojama liela atsaucība un iniciatīva piedalīties svētku aktivitātēs.
Iedzīvotāji pauž lielu atbalstu valsts svētku svinēšanai

Informācija par „3 darbi Latvijai” iniciatīvu vēlēt labus vārdus Latvijai, iedegt 18. novembrī gaismu un 21.00 visā pasaulē vienoties kopīgā Latvijas himnas dziedāšanā ir sasniegusi Latvijas skolas, pašvaldības un publiskās bibliotēkas visā Latvijā.

Interneta vietnē www.3darbi.lv ar labo vārdu enerģiju tiek austa Latvijas dzimšanas dienas Lielvārdes josta. Pateicoties cilvēku aktivitātei, tiek izveidoti pat vairāk kā 100 fragmentu stundā.

Domubiedru grupas „3 darbi Latvijai” pārstāve Ināra Kehre: „Ceram, ka ikviens Latvijas iedzīvotājs un Latvijai piederīgais izveidos savu Lielvārdes zīmi līdz 18.novembrim. Pēc tam izveidosim šo jostu dabā un zināsim, ka tajā ir daļiņa no mums katra”.

Gadījumā, ja nav pieejams internets, savu Lielvārdes zīmi izveidot iespējams dodoties uz bibliotēkām vai zvanot uz informatīvo tālruni 1188.

Ik dienu arvien jauni kori atsaucas aicinājumam apvienoties kopējā himnas dziedāšanā plkst.21:00. Tiem, kas himnu dziedās Rīgas krastmalā, aicinām ņemt līdzi savus radioaparātus, lai Latvijas Radio fonogrammu varētu dzirdēt arī stāvot uz tiltiem vai tālāk no skaļruņiem. Himna 21.00 tiks atskaņota gan LNT gan visos Latvijas Radio kanālos.

Jau ziņots, ka 18. novembrī, Latvijas dzimšanas dienā domubiedru grupa „3 darbi Latvijai” aicina domāt labas domas par savu zemi, tautu un valsti un dāvāt trīs darbus Latvijai. Teiksim labus vārdus, sekojot Grobiņas piemēram un atjaunojot Latvijas laika tradīcijas, iedegsim svecītes savu mājokļu logos. Plkst. 21.00 pēc Rīgas laika visi kopā uz zemeslodes vienlaikus dziedāsim Latvijas himnu, ar Baumaņu Kārļa lūgsnu apliecinot, ka Dzimtene ir tikai viena.

Lai uzzinātu, cik daudzi cilvēki tavā pilsētā vai pagastā dziedās himnu apmeklē www.draugiem.lv, kur arī var novēlēt labos vārdus Latvijai un izveidot savu Lielvārdes jostas zīmi.

Informācija par pasākumu norises vietām un koriem, kas pievienojušies aicinājumam kopīgi dziedāt Latvijas himnu atrodama pielikumā.

Domu grupai „3 darbi Latvijai” ir pievienojušies - Mārtiņš Martinsons, Andris Čeksters, Inese Vanaga, Normunds Baķis, Valdis Točs, Andris Dieviņš, Žaneta Jaunzeme-Grende, Ants Grende, Kristīna Pelša, Armands Strazds, Modris Tenisons, Pēteris Apinis, Ināra Kehre, Evija Vaščenko, Valda Auziņa, Bruno Cīrulis, Niks Volmārs, Kristīne Atraste, Rolands Valgums, Antra Purviņa, Aija Melle

Atbalsta: Apollo, Dienas mediji, Draugiem.lv, Latvijas Televīzija, Latvijas Radio, Tvnet, 1188, Latvijas Neatkarīgā televīzija, Sabiedrisko attiecību aģentūra PR Stils, Case Media Elements, Silverprint, Trešais tēva dēls, Baltijas Pirmais kanāls.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV