Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Pasniegtas LU Fonda stipendijas LU, RTU, LLU un RSU studentiem

Laine Vose, 13.11.2009. 16:35

Svinīgā pasākumā pasniegtas 2009./2010.akadēmiskā gada Latvijas Universitātes (LU) Fonda stipendijas trīs stipendiju programmās - K.Morberga stipendijas, Jauno pētnieku stipendijas un Korporāciju un akadēmisko mūža organizāciju stipendijas.
Pasniegtas LU Fonda stipendijas LU, RTU, LLU un RSU studentiem

„Man ir patiess gandarījums, ka laikā, kad valsts investīcijas augstākajai izglītībai tiek samazinātas, LU Fonda mecenāti no visas pasaules veic ilgtermiņa investīcijas Latvijas valsts labklājības atveseļošanā, atbalstot izcilus un aktīvus studentus arī šogad vēl lielākā apjomā nekā iepriekš. Tā ir lieliska dāvana mums visiem valsts svētku priekšvakarā un īstena patriotisma demonstrējums,” uzsver LU Fonda direktore Laila Kundziņa.

Šo trīs stipendiju programmu kopējais fonds ir 76 375 lati, kas piešķirts 56 LU Fonda stipendiātiem. Stipendijas ieguvuši LU, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studenti.

Kristapa Morberga stipendija nes LU ievērojamākā mecenāta vārdu. Kopš 2001.gada, kad atjaunota tradīcija izmaksāt K.Morberga stipendijas, piešķirtas 475 stipendijas.

2009./2010.akadēmiskajā gadā Kristapa Morberga stipendiju ieguvuši 22 studenti no trim augstskolām - 16 LU studenti, pieci RTU studenti un viens LLU students. Stipendiju fonda kopējais apjoms ir 38 600 lati.

Jauno pētnieku stipendijas piešķirtas trīs nozarēs – humanitārajās zinātnēs (Ernesta Felsberga piemiņas stipendija, Modra K.Gulbja piemiņas stipendija), sociālajās zinātnēs (Alfrēda Bīlmaņa piemiņas stipendija, Nippona stipendija), eksaktajās zinātnēs (Cietvielu fizikas pētniecības stipendija, Farmācijas stipendijas, Kārļa Kaufmaņa piemiņas stipendija) par kopējo apjomu 23 000 lati.

Korporācijas un mūža organizāciju stipendijas (Armīna Rūša piemiņas stipendija, „Lettonia” stipendija, Vējiņu ģimenes stipendija) piešķirtas LU, RTU, LLU un RSU studentiem par kopējo apjomu 17 775 lati.

Svinīgajā LU Senāta 90.gadadienas sēdē 28.septembrī jau tika pasniegtas 90 „Ceļamaizes” stipendijas spējīgiem un centīgiem LU pirmā kursa studentiem.

LU Fonds ar mecenātu atbalstu 2009./2010.akadēmiskajā gadā izmaksās 241 375 latus, lai atbalstītu centīgus, izcilus sekmēs, sabiedriski aktīvus vai ar nepietiekamu finansējumu mācību procesam studentus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV