Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Noticis kārtējais uzbrukums "Baltic Taxi" automašīnai

LETA, 16.11.2009. 15:01 | komentāri (1)

Sestdien, 14.novembrī, noticis kārtējais uzbrukums taksometru kompānijas "Baltic Taxi" automašīnai, biznesa informācijas portālu "Nozare.lv" informēja SIA "Baltic Taxi" valdes loceklis Jānis Naglis.
Noticis kārtējais uzbrukums "Baltic Taxi" automašīnai

Uzbrukums noticis Rīgas pasažieru terminālī, kur balta taksometra "Toyota" vadītājs uzbrucis "Baltic Taxi" automašīnai, kurā atradušies trīs ārzemju viesi no Zviedrijas, kuri bijuši "gatavi mesties dūru cīņā ar šiem bandītiskajiem izlēcējiem", apgalvo Naglis.

Uzbrukuma laikā tika nobloķēta automašīna, ar speciāli sagatavotiem "durekļiem" tika sadurta automašīnas riepa un vadītajam nav ļauts izkāpt no automašīnas.

Tika izsaukta policija, kas patlaban izmeklē notikušo.

Kā uzskata "Baltic Taxi" valdes loceklis, ja ekonomiskā situācija valstī pasliktināsies, tad būs arvien vairāk šādu uzbrukumu. "Vienīgais risinājums, lai ierobežotu šāda veida incidentus, būtu striktu mēru pieņemšana no valsts institūciju puses. Nepieciešamie pasākumi tirgus sakārtošanā būtu licenču anulēšana, negodīgu tirgus spēlētāju izslēgšana no tirgus utt.," uzver Naglis.

"Protams, tā būs tikai redzamā daļa, kas tiek apkarota. Iespējams, tā nav kādas kompānijas kopējā stratēģija, taču šādi atsevišķi izlēcieni pastāv. Ja būtu sakārtota autovadītāju sertifikācijas sistēma, tad šāda veida "nezvēriem" tirgū nebūtu vietas," norāda Naglis.

Neredzamā daļa ir tā saucamie "jumti", kas bija pagājušā gadsimta 90.gados un patlaban ir atgriezušies, tos apkarot ir diezgan sarežģīti, jo viņi uzņēmušies tirgus "apsardzes" funkcijas.

Naglis arī norāda, ka šāda veida uzbrukumi taksometru kompānijām rada negatīvu iespaidu par Latviju ārvalstu viesiem.

Kā ziņots, septembra sākumā notika pirmais incidents, kura laikā SIA "Rīgas Transporta Sabiedrība" (baltās "Toyota") taksometru vadītāji - trīs vīrieši - uzbruka vienai sievietei, "Baltic Taxi" taksometra vadītājai, ielencot automašīnu, pārdurot riepu, sabojājot durvis.

Diennakti vēlāk notika vēl viens uzbrukums, kura laikā neidentificēts ļaundaris šāvis uz jaunās taksometru pakalpojumu kompānijas "Baltic Taxi" automašīnu.

Par abiem gadījumiem sākti kriminālprocesi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV