Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Sakops Valkas dižakmeņus

Inga Grabinska, 16.11.2009. 15:43

20. novembrī DnB NORD Vides glābšanas komanda apmeklēs Valku, lai sakoptu tās teritorijā esošos dižakmeņus un iekārtotu taku to apskatei.
Sakops Valkas dižakmeņus

Valkas teritorijā atrodas divi dižakmeņi – Līgavu akmens un Valkas akmens. Abi akmeņi šobrīd ir ieauguši krūmājos, un piekļūšana tiem ir apgrūtināta, tādējādi tos ir sarežģīti apskatīt. Valkas akmenim ir nepieciešama īpaši specifiska sakopšana, jo tā plaisās ir ieaudzis koks, kas milzīgo akmeni pamazām sašķeļ. Interesanti, ka par akmeni, kas nes pilsētas vārdu, zina tikai retais Valkas iedzīvotājs, tāpēc komanda uzstādīs arī informatīvās zīmes, lai abi dižakmeņi būtu ērti atrodami ikvienam dabas cienītājam. 

Savas ciemošanās laikā DnB NORD Vides glābšanas komanda viesosies arī Valkas ģimnāzijā, lai ar skolēniem pārrunātu vides aizsardzības nozīmi un iespējas, kā katrs var sniegt savu ieguldījumu apkārtējās vides sakopšanā.

Ģimnāziju apmeklēs arī komandas talismans Nordiņš un aicinās bērnus iesaistīties akcijā „Vide mūsu rokās!”, atstājot savu plaukstas nospiedumu kopā ar novēlējumu nākamajām paaudzēm kā apliecinājumu savam atbalstam rūpēm par vides saglabāšanu un gatavībai par vidi parūpēties arī paša spēkiem. Visi plaukstu nospiedumi un novēlējumi tiks apkopoti projekta mājas lapā www.izglabsim.lv. Savukārt novembra beigās tie īpaša albuma formā tiks pasniegti vides ministram, lai kalpotu par iedvesmas avotu nākotnes darbiem.


DnB NORD Vides glābšanas komanda

Šī gada rudenī savu darbību uzsāka DnB NORD Vides glābšanas komanda, kas aktīvi apkopo informāciju par kritiskā stāvoklī esošiem vides objektiem visā Latvijā, lai veiktu to sakopšanu, saglabājot šos dabas brīnumus arī nākamajām paaudzēm.

DnB NORD Vides glābšanas komandas kodolu veido Latvijā labi pazīstami vides jautājumu eksperti – dabas pētnieks Māris Olte un atklātā sabiedriskā fonda „Dabas retumu krātuve” vadītājs un dabas pētnieks Guntis Eniņš. Šie speciālisti kopā ar videi draudzīga dzīvesveida aizstāvi Nordiņu un viņa draugiem apmeklē kritiskā stāvoklī esošos dabas objektus un veic to aprūpi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV