Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Valsts proklamēšanas dienā Rīgā notiks militārā parāde

AM Sabiedrisko attiecību departamenta Preses nodaļa, 16.11.2009. 20:22

Trešdien, 18.novembrī, Rīgā, 11.novembra krastmalā plkst. 14.00, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 91.gadadienu un Latvijas armijas dibināšanas 90.gadadienu, notiks Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienību militārā parāde, kurā piedalīsies vairāk nekā 430 karavīru, zemessargu un robežsargu.
Valsts proklamēšanas dienā Rīgā notiks militārā parāde

Parādi komandēs NBS Rīgas garnizona priekšnieks pulkvedis Juris Zeibārts, bet to pieņems valsts bruņotā spēka augstākais vadonis – Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 91.gadadienai Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljons veiks 21 salūta jeb Nāciju zalvi.

Militārajā parādē bruņotos spēkus pārstāvēs Gaisa spēku Pretgaisa aizsardzības diviziona vienība, kuras karavīri ierindas priekšgalā nesīs Latvijas Armijas karogu, Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, Mācību vadības pavēlniecības Instruktoru un Kājnieku skola, NBS Štāba bataljons, Sauszemes spēku 2.kājnieku bataljons, kā arī Jūras spēku Flotiles Mīnu kuģu un Patruļķugu eskadras un Jūras novērošanas un sakaru dienesta un triju Zemessardzes novadu vienības.

Savukārt Valsts robežsardzi pārstāvēs Valsts robežsardzes koledžas un sieviešu vienība.

Parādi noslēgs Nacionālo bruņoto spēku un Valsts robežsardzes tehnikas un transporta demonstrējums, kurā lidojumam labvēlīgos laika apstākļos būs redzami arī trīs Gaisa spēku helikopteri „Mi-17” un viens „Mi-2” kā arī divi Valsts robežsardzes helikopteri „Agusta 109 Power”.

Savukārt Daugavā varēs vērot Jūras spēku kuģi „Tālivaldis”, „Varonis”, „Lode”, „Linga”, kā arī iepretim Rīgas pasažieru ostai atradīsies Valsts robežsardzes patruļkuģis „VALPAS” un starp Vanšu un Akmens tiltu atradīsies robežsargu patruļkuģis „RĀNDA”.

NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums notiks, rīt, 17.novembrī, plkst.21.

Jāatgādina, ka militārās parādes laikā tās norises vietā tiks slēgta vai ierobežota satiksmes kustība. NBS atvainojas ceļu satiksmes kustības dalībniekiem par sagādātajām neērtībām un lūdz laikus iepazīties ar plānotajiem satiksmes kustības ierobežojumiem.

Latvijas armija izveidota 1919.gada 10.jūlijā, apvienojot Atsevišķo brigādi ar Ziemeļlatvijas brigādi un par tās komandieri ieceļot ģenerāli Dāvi Sīmansonu.

Svinot Latvijas armijas izveidošanas 90.gadadienu, visos Latvijas novados notiek dažādi pasākumi - militārās parādes, NBS orķestru koncerti, piemiņas ceremonijas, karavīru, zemessargu un jaunsargu sporta sacensības, pārgājieni un talkas, kā arī politikas un vēstures ekspertu diskusijas un konferences.

Plašāk par armijas gadadienas svinībām lasiet svētku mājas lapā www.la90.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV