Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ar komandas KOK uzvaru ir noslēgusies IT olimpiāde

Līga Bite, 19.11.2009. 10:40

Latvijas IT olimpiādē skolēnu grupā 1.vietu ar lielu pārsvaru ieguva komanda "KOK", kuras sastāvā bija Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas un Rīgas 71.vidusskolas audzēkņi, 2.vietā ierindojās Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas komanda "InIT", savukārt, 3.vietu ieguva komanda "uDev", kuru pārstāvēja gan Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, gan Rīgas pilsētas 3.ģimnāzijas skolēni.

Studentu grupā visas godalgotās vietas tika Latvijas Universitātes studentu veidotajām komandām. 1.vietu izcīnīja komanda "Tornado", savukārt, ar vienādu punktu skaitu 2.un 3.vietu dalīja komandas "LED" un "Undefined". Studentu konkurencē pirmo vietu ieguvušo komandu izveidoja jaunietis, kurš olimpiādē piedalās jau 4-to gadu. Iepriekšējos trīs gadus viņš startēja individuāli skolēnu konkurencē, bet šogad studentu konkurencē, jaunietis bija izveidojis komandu "Tornado".

Žūrijas komisija atzīst, ka, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šogad dalībnieki ievērojami progresējuši uzdevumos, kas saistīti ar sistēmu analīzi, turklāt būtiski paaugstinājies ne tikai studentu, bet arī skolēnu zināšanu līmenis.

Fināla sacensību laikā skolēnu un studentu komandām bija jārisina atšķirīgas grūtības pakāpes programmēšanas uzdevumi, kas pietuvināti programmētāja ikdienas darbam. Kā vienu no sarežģītākajiem un interesantākajiem, olimpiādes dalībnieki atzina uzdevumu, kur bija jāizveido tīmekļa lapa, kurā var autorizēties izmantojot mobilo tālruni. Šī ir droša un moderna autorizācijas tehnoloģija, kura Latvijā pazīstama ar nosaukumu Mobilais ID. Savukārt par vieniem no aizraujošākajiem dalībnieki atzina uzdevumus, kas saistīti ar spēļu izstrādi, piemēram, krustvārdu mīklu ģeneratoru un spēli Reversi.

Kopumā šogad olimpiādes pusfināla sacensībās piedalījās 20 komandas no dažādām Latvijas skolām un augstskolām. IT olimpiāde notiek jau ceturto gadu pēc kārtas un tā tiek organizēta divās grupās. Olimpiādes mērķis ir padziļināt skolēnu un studentu interesi par programmēšanu un attīstīt viņu prasmes strādāt komandā. Skolēnu grupā piedalās Latvijas vidējās izglītības vai vidējās speciālās izglītības mācību iestādes audzēkņi, bet studentu grupā - vidējās vai augstākās izglītības mācību iestādes audzēkņi, kuram vēl nav 2. līmeņa vai augstākas (bakalaura, maģistra, doktora) izglītības IT jomā. Dalībnieku vecums netiek reglamentēts.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV