Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgā sākusi darboties Tūrisma policija

LETA, 19.11.2009. 13:11

Rīgas centrā sākuši patrulēt daži jaunizveidotās Tūrisma policijas pārstāvji, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

Cīņā pret tūristu apkrāpšanu pašvaldība šovasar nolēma RPP paspārnē izveidot Rīgas Tūrisma policijas nodaļu. Nodaļas uzdevumi būs nodrošināt ārzemju tūristiem iespēju telefoniski sazināties ar policijas darbiniekiem svešvalodās, izsaukt un saņemt kvalificētu palīdzību negadījuma vai prettiesiska apdraudējuma gadījumā septiņas dienas nedēļā, nepieļaut prettiesiskas darbības pret tūristiem un sniegt informāciju ārzemju tūristiem par pieņemto kārtību Rīgā.

Jaunajai nodaļai būs jānodrošina komunikācijas iespēja policijas darbiniekiem ar ārzemju tūristiem lietvedības nodrošināšanai likumpārkāpumu gadījumos, kad ārzemju tūrists ir cietušais, liecinieks vai pie atbildības saucamā persona, un jāsniedz atbalsts valsts un nevalstiskajām organizācijām saistībā ar tūristu problēmām, uzturoties Rīgas pilsētā.

Tūrisma policijā kopā būs 14 darbinieki un šīs struktūrvienības priekšnieks. Nodaļa tiek nokomplektēta pamazām - darbinieki iziet apmācību un tie, kuri to ir pabeiguši, sāk patrulēt ielās. Nodaļas priekšnieks vēl nav atrasts, informēja Tīmane.

RPP priekšnieks Jānis Geduševs iepriekš informēja, ka, lai pilnībā nokomplektētu jaunu policijas struktūru ar jauniem darbiniekiem, ir nepieciešami pieci līdz astoņi mēneši - darbinieku atlasei, apmācībai, formas tērpu šūšanai, bet būtiski paātrināt jaunās struktūras darba pienākumu uzsākšanu var, rekrutējot jaunajā struktūrā esošos RPP darbiniekus, kuri pārvalda svešvalodas, un iepriekš minētajā piecu līdz astoņu mēnešu periodā aizpildot rekrutēšanas rezultātā izveidojušās vakances citās RPP struktūrvienībās.

Jaunās struktūras izveidošanai šogad piešķirti gandrīz 100 000 latu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV