Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Valkā attīra divus dižakmeņus

Inga Grabinska, 23.11.2009. 14:28

20. novembrī DnB NORD Vides glābšanas komanda apmeklēja Valku, lai tās teritorijā sakoptu dižakmeņus un uz tiem vedošās takas, kā arī uzstādītu informatīvās norādes zīmes ērtākai vareno akmeņu atrašanai.
Valkā attīra divus dižakmeņus

Valkā par ievērojamo kultūrvēsturisko objektu – Līgavu akmens un Valkas akmens - atrašanās vietu zināja tikai retais, un arī piekļūšana tiem bija apgrūtināta. Tāpēc DnB NORD Vides glābšanas komanda kopā ar Valkas ģimnāzijas skolēniem un vietējiem iedzīvotājiem kopīgā talkā attīrīja dižakmeņus no apkārt saaugušajiem krūmājiem, kā arī atbrīvoja piekļūšanu tiem, novācot no takām uz tām sakritušos kokus. Valkas akmens tika atbrīvots arī no koka, kas bija ieaudzis tā plaisās un draudēja vareno akmeni pamazām sašķelt. Lai turpmāk ikviens Valkas iedzīvotājs un arī pilsētas viesi zinātu par līdz šim mazpazīstamajiem apskates objektiem, tika uzstādītas norādes zīmes.

DnB NORD Vides glābšanas komanda tikās arī ar Valkas ģimnāzijas skolēniem, lai komandas eksperti kopā ar Māri Olti pastāstītu jauniešiem par vides aizsardzības nozīmi un iespējām, kā katrs var sniegt savu ieguldījumu apkārtējās vides sakopšanā.

Pēc izglītojošām lekcijām skolēni labprāt sekoja komandas talismana Nordiņa aicinājumam iesaistīties akcijā „Vide mūsu rokās!”, atstājot savu plaukstas nospiedumu kopā ar novēlējumu nākamajām paaudzēm kā apliecinājumu savam atbalstam rūpēm par vides saglabāšanu un gatavībai par vidi parūpēties arī paša spēkiem. Visi plaukstu nospiedumi un novēlējumi tiks apkopoti projekta mājas lapā www.izglabsim.lv. Savukārt novembra beigās tie īpaša albuma formā tiks pasniegti vides ministram, lai kalpotu par iedvesmas avotu nākotnes darbiem.


DnB NORD Vides glābšanas komanda

Šī gada rudenī savu darbību uzsāka DnB NORD Vides glābšanas komanda, kas aktīvi apkopo informāciju par kritiskā stāvoklī esošiem vides objektiem visā Latvijā, lai veiktu to sakopšanu, saglabājot šos dabas brīnumus arī nākamajām paaudzēm.

DnB NORD Vides glābšanas komandas kodolu veido Latvijā labi pazīstami vides jautājumu eksperti – dabas pētnieks Māris Olte un atklātā sabiedriskā fonda „Dabas retumu krātuve” vadītājs un dabas pētnieks Guntis Eniņš. Šie speciālisti kopā ar videi draudzīga dzīvesveida aizstāvi Nordiņu un viņa draugiem apmeklē kritiskā stāvoklī esošos dabas objektus un veic to aprūpi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV