Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vēl šonedēļ Rīgas vidusskolas un arodskolas var pieteikties debašu konkursam par radošas domāšanas veicināšanu izglītības iestādēs

Nelda Elsiņa, 24.11.2009. 14:14

Vēl šonedēļ Rīgas vidusskolu un arodskolu 10. – 12. klašu skolēni un viņu skolotāji tiek aicināti pieteikties debašu konkursam, kas notiks 28.novembrī no plkst. 11.00 līdz 15.00 Zolitūdes ģimnāzijā Rīgā, Ruses ielā 22. Debašu tēma – vai izglītības iestādes Latvijā veicina radošu domāšanu un rīcību?

Komandas trīs cilvēku sastāvā var pieteikties pie SIA „Firma L4” Mācību centra vadītājas Neldas Elsiņas pa tālruņiem 67500180 un 26450388 vai e-pastu nelda.elsina@L4.lv.

Šajā debašu konkursā atšķirībā no iepriekšējiem gadiem aicinātas piedalīties ne tikai tās skolas, kas aktīvi iesaistījušās debašu kustībā, bet arī iesācēji – visi interesenti, kas līdz šim nav piedalījušies, bet vēlas izmēģināt spēkus, debatējot un argumentējot savu pozīciju.

Vidusskolēnu debates Latvijā tiek rīkotas jau vairāk nekā desmit gadus. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad, pateicoties sadarbībai ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, tās veltītas uzņēmējdarbības un ekonomikas attīstības tēmai. Debašu konkursa mērķis – rosināt jauniešos interesi un izpratni par uzņēmējdarbības un inovāciju nozīmi ekonomikas attīstībā, veicināt argumentēšanas iemaņas, kas ir nozīmīgs priekšnoteikums veiksmīgai biznesa veidošanai, kā arī veicināt skolēnu pašapziņu un rosināt sacensības garu profesionālo mērķu sasniegšanā. Šā gada rudenī tiek rīkoti pieci Latvijas reģionālie debašu konkursi – pa vienam konkursam Zemgales, Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Rīgas reģionā.

Līdz šim debates jau norisinājušās Jelgavā un Cēsīs, kur vidusskolēni diskutēja par informācijas tehnoloģiju ietekmi uz ekonomikas attīstību un par karjeras izvēli un tās saistību ar darba samaksu potenciālajā profesijā. Savukārt rīt debates notiek arī Saldū, kur jaunieši debatē par to, vai reklāmai ir izšķirošā loma produktu pārdošanā un 1.decembrī skolēni Daugavpilī debatēs, vai Latvijas iedzīvotāju darbs ārzemēs veicina Latvijas valsts ekonomisko attīstību.

Decembra sākumā visu reģionālo debašu konkursu dalībnieki tiksies Rīgā, Jauno uzņēmējdarbības līderu forumā, kurā ne tikai plašākā lokā debatēs par minētajiem jautājumiem, bet arī tiksies ar ekspertiem un uzklausīs viņu argumentus.

Debašu konkursi tiek organizēti Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras īstenotās inovatīvās uzņēmējdarbības motivācijas programmas ietvaros, kuru atbalsta ERAF un Eiropas Savienība. Šīs programmas ietvaros debašu konkursus un forumu rīko „Firma L4” Mācību centra speciālistu komanda.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV