Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

DBS izglīto pēdējo klašu skolēnus drošā braukšanā

Juta Krīgere, 26.11.2009. 12:00

Līdz ar tumšāka laika iestāšanos arī situācija uz Latvijas ceļiem prasa lielāku uzmanību no autovadītājiem. Tāpēc Drošas Braukšanas Skola (DBS) kopā ar apdrošināšanas kompānijas „BALTA” speciālistiem novembra beigās ir uzsākusi viesošanos Latvijas skolās, lai stāstītu jauniešiem par drošas braukšanas iemaņām un pareizu rīcību, ja diemžēl gadās iekļūt ceļu satiksmes negadījumā.

"Drošas braukšanas pamatprincipi ir jāmācās kopā ar auto vadīšanu, protams, tos var apgūt arī vēlāk, bet tad var būt samērā grūti mainīt vecos, nedrošos ieradumus. Tādēļ esam sākuši izglītot jauniešus, kuri nesen ieguvuši autovadītāja apliecību vai arī drīzumā sāks mācīties autoskolā. Tieši jaunie autovadītāji ir lielākā riska grupa, tādēļ ir svarīgi, ka viņi zina, kā braukt droši, mākot pasargāt sevi un citus satiksmes dalībniekus," stāsta Andris Pļavenieks, DBS apmācību direktors.

Ziema tradicionāli ir gadalaiks, kad autovadītājiem ir jākļūst daudz uzmanīgākiem un jāatsvaidzina savas zināšanas par auto vadīšanas īpatnībām uz dažādiem ceļa segumiem, kā arī sliktas redzamības apstākļos.

„Šogad apdrošināšanas sabiedrība „BALTA” ievieš jaunu tradīciju - Brīvprātības nedēļu, un tās ietvaros kopā ar DBS viesojamies skolās, lai informētu jauniešus, kur zvanīt un kā rīkoties, ja satiksmes negadījumā esi nokļuvis pats vai esi acu liecinieks. Mūsu ikdienas darba pieredze liecina, ka, lai gan ziema pati par sevi nespēlē tik lielu lomu bīstamu situāciju pieaugumam uz ceļiem, kā tiek uzskatīts, tomēr ir svarīgi būt gataviem negaidītai apstākļu maiņai uz ceļa. Piemēram, jārēķinās ar nokrišņiem vai puteni, kas izraisa redzamības pasliktināšanos un auto saķeres ar ceļu izmaiņas. Bieži vien nepietiekama autovadītāju pieredze vai prasmes ir par iemeslu bīstamām situācijām uz ceļa. Tāpēc trūkstošo pieredzi ir nepieciešams kompensēt ar zināšanām,” stāsta AAS „BALTA” Transportlīdzekļu apdrošināšanas atlīdzību pārvaldes vadītājs Ingus Savickis.

Drošas Braukšanas Skolas semināri notiks:
24. novembrī plkst. 11.00 - Rankas arodvidusskola
24. novembrī plkst. 14:00 – Smiltenes tehnikums
25. novembrī plkst. 11:15 – Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas filiāle
26. novembrī plkst. 10:00 – Rēzeknes 14. profesionālā vidusskola
26. novembrī plkst. 14:30 - Vecbebru tehnikums
27. novembrī plkst. 10:00 – Višķu vidusskola
27. novembrī plkst. 14:00 – Lūznavas lauksaimniecības skola
27. novembrī un 30 novembrī plkst.8:20-13:50 – Rīgas Hanzas vidusskola

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV