Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

"Swedbank" galvenā ekonomiste: Latvija varētu ieviest eiro pēc 2015.gada

LETA--BLOOMBERG, 30.11.2009. 12:18

Latvija varētu ieviest eiro pēc 2015.gada, kas ir vismaz gadu vēlāk nekā plānā ar starptautiskajiem aizdevējiem paredzētais 2014.gads, izteikusies Zviedrijas "Swedbank" galvenā ekonomiste Sesīlija Hermansone.
"Swedbank" galvenā ekonomiste: Latvija varētu ieviest eiro pēc 2015.gada

Latvijai ir labas iespējas, ka tā spēs to paveikt, un, samazinot budžeta deficītu un valdības parādu, pēc vairākiem gadiem, iespējams, pēc 2015.-2016.gada, pievienosies eirozonai, Hermansone sacīja žurnālistiem Maskavā pagājušās nedēļas nogalē.

Ekonomiste norādīja, ka Latvija un pārējās Baltijas valstis atrodas zināmā iekšējas devalvācijas procesā, kas nozīmē šo valstu ekonomikas samazināšanu, nemainot valūtas kursus. "Bez starptautiskā aizdevuma, kas atbilst aptuveni trešdaļai Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP), es domāju, mēs jau būtu pieredzējuši devalvāciju," sacīja Hermansone.

Latvijas ekonomikā, kas trešajā ceturksnī saruka par 18,4%, nākamgad varētu notikt neliels pavērsiens, atzīmēja ekonomiste.

Pēc viņas vārdiem, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas ekonomikas atgriezušās atpakaļ līmenī, kās tas bija iestājoties Eiropas Savienībā (ES).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV