Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas Universitātes rektors atbalsta studentu tiesības paust savu viedokli

LU Preses centrs, 30.11.2009. 12:21

Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, cienot Latvijas augstskolu studentu tiesības brīvi paust savu viedokli, aicina Universitātes mācībspēkus nepiemērot sankcijas pret tiem LU studentiem, kas 1.decembrī neapmeklēs lekcijas un piedalīsies gājienā pret valsts budžeta finansējuma samazināšanu augstākajai izglītībai un zinātnei.

Rektors arī lūdz iespēju robežās LU mācībspēkus šajā dienā nerīkot pārbaudes darbus.
 
Latvijas universitātes un valsts augstskolas iestājas pret ieceri nākamgad būtiski samazināt augstākās izglītības finansējumu no valsts budžeta, jo jau 2009.gadā tas bija gandrīz uz pusi jeb 48% mazāks nekā 2008.gadā. Ministru kabinetā jau ir iesniegta vēstule ar 26 110 studentu un mācībspēku parakstiem, kurā tiek prasīts valsts budžeta finansējumu universitātēm saglabāt vismaz 2009.gada līmenī, pretējā gadījumā tiks būtiski apdraudēta studiju kvalitāte, kā arī tālāka valsts budžeta studentu uzņemšana un sagatavošana Latvijas augstskolās.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV