Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Bluķa vakars Rīgā un visā Latvijā

Latvijas Folkloras biedrība, 01.12.2009. 09:12

Saule ir nolaidusies Pasaules kalna pakājē, un iestājies tumšākais laika periods gada ritējumā. Diemžēl tumsa mūs ir pārņēmusi arī daudzās dzīves jomās. Liela sabiedrības daļa šogad ir īpaši apjukusi, vīlusies un jūtas apkrāpta. To veicinājusi negodīga politika, neveiksmīga ekonomika, aizdomīgums savstarpējās attiecībās un citas nejēdzības. Pat tautas tradicionālās vērtības, pašapziņa un godaprāts tiek apšaubīti, pakļauti nomelnošanai un apsmiešanai.

Ziemas Saulgrieži ir pagrieziena punkts laika ritējumā, kad vistumšākajā gada brīdī atgriežas gaisma - Saule, lai kliedētu tumsu un ar katru nākamo dienu atgūtu savu spēku. Būsim vienoti un kopīgi palīdzēsim Saulei nest gaismu katra sirdī, mājā, novadā, valstī. Kliedēsim tumsu un izteiksim savu nostāju pret visām nejēdzībām, kuras pēdējā gada laikā mūs apņēmušas. Mums visiem viena saule, viena zeme – mūsu Latvija!

Aicinām svinēt Bluķa vakaru Ziemas Saulgriežos - 21. decembrī!

Rīgā Bluķa vakars notiks 21. decembrī plkst. 18.00.

Bluķa vilkšana pašā Rīgas, līdz ar to arī Latvijas viducī, sāksies no Rātslaukuma, turpināsies pa Vecrīgas ielām, apkārt Rīgas domei, un noslēgsies ar bluķa sadedzināšanu un Ziemassvētku svinēšanu Rātslaukumā.

No plkst. 20.00 Bluķa vakars turpināsies folkklubā „Ala” (Audēju ielā11, Rīga).

Šogad Bluķa vakara svinēšana vienlaicīgi notiks arī - Talsos, Krāslavā, Ventspilī, Kaunatā un citur Latvijā. Tā izvēršas kā savdabīga akcija ar devīzi – Ar gaismu pret tumsu un tumsonību!

Aicinām arī Tevi un Tavus domubiedrus nepalikt malā un pievienoties! Nāc ar savu gaismu, ņemot līdzi lāpu, un nostājies pret ļaunumu, viltību, slinkumu, meliem, krāpšanu un negodīgumu. Ņem līdzi pērnos Jāņu vainagus, lai sadedzinot tos Ziemassvētku vakara ugunskurā un izsakot savu vēlējumu tautai, zemei un valstij, veicinātu jauna gaismas gada iestāšanos! Sadedzinot veco, mēs atbrīvosim ceļu jaunajam!

Ne visiem ir iespējams šajā svētku vakarā būt Rīgā. Tāpēc piedalieties kopīgajā akcijā un sviniet Bluķa vakaru 21. decembrī plkst. 18.00 savās mājās, ciematā, pilsētā vai novadā.

Lai veicinātu kopības spēku, apmainīsimies ar informāciju par saviem pasākumiem.

Rakstiet uz e-pastu birojs@folklorasabiedriba.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV