Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Studenti gājienā prasa ministres demisiju

Ilze Bertāne, 01.12.2009. 17:02

Latvijas Studentu apvienības (LSA) un Latvijas Izglītības un Zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rīkotajā protesta gājienā, kurā piedalījās vairāk kā pieci tūkstoši dalībnieku, tika skaļi un skaidri pieprasīta Izglītības un zinātnes ministres T. Koķes demisija.

Neskatoties uz vēso darbadienas rītu, gājiens pulcēja vairāk kā piecus tūkstošus studentu, zinātnieku un izglītības darbinieku. Lai gan, līdzīgas aktivitātes norisinās arī citās Latvijas pilsētās, uz gājienu bija ieradušies pārstāvji no Liepājas, Ventspils, Rēzeknes, Daugavpils, Jelgavas un Valmieras. Gājiena dalībnieki prasīja ministres uzrunu, tomēr to četru stundu laikā tā arī neizdevās iegūt. Tikai pēc vairāku stundu protestēšanas, LSA prezidente A.Cīrule un LIZDA priekšsēdētājs J.Krastiņš tika uzaicināti uz sarunu ar Saeimas priekšsēdētāju un ministri T. Koķi. 

Sarunas laikā T. Koķe pauda nostāju, ka augstākā izglītība spēs izdzīvot ar tik lielu finansējuma samazinājumu un, viņasprāt, ir darīts pietiekami daudz, lai sasniegtu pēc iespējas labvēlīgāku rezultātu. Tomēr, LSA prezidente A. Cīrule norādīja, ka ministre par studentu un pasniedzēju interesēm sāk cīnīties tikai tad, kad studenti ir pieteikuši gājienu. Neskatoties uz nelielo finansējuma palielinājumu protesta draudu ietekmē, augstākajai izglītībai vēl aizvien pietrūkst 6 miljoni latu. Studenti ir gatavi turpināt cīņu. LSA tālākajos plānos ietilpst rūpīgs darbs pie tā, lai esošā un plānotā finansējuma samazinājuma rezultātā neciestu studenti.

Pamatojoties uz protesta gājienā skaidri pausto nostāju, ka Izglītības un zinātnes ministrei ir jāatkāpjas, LSA jau rīt oficiāli pieprasīs T. Koķes demisiju.

LSA ir organizācija, kas pārstāv visus Latvijas studentus un cīnās par viņu kā nozīmīgas sabiedrības sociālās grupas tiesību un interešu ievērošanu nacionālā un starptautiskā mērogā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV