Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Zaļās Patruļas beidz rudens sezonu

Projekts Pēdas, 02.12.2009. 09:20

Šajā rudenī pētīt Rīgas zaļās teritorijas izgāja „Zaļās Patruļas” - Rīgas Tehniskās universitātes pirmā kursa studenti.

Noslēguma pasākuma, kas notiks Vides ministrijā, tiks izvērtētas visu komandu darbs un rezultāti.

Tikšanās Vides ministrijas telpās 3. decembrī, plkst. 12.30, IV stāvs. Piedalīsies Vides ministrs Raimonds Vējonis.

Turpmāk visus datus, kuri tiks izpētīti Zaļo Patruļu laikā, ir plānots apkopot un salikt Latvijas piesārņojuma kartē, kura ir tapusi Pēdam sadarbojoties ar portālu Kurtuesi.lv


„Zaļo Patruļu” darbības apraksts

„Zaļās Patruļas” ir izveidotas uz sabiedriskās iniciatīvas pamata sadarbojoties Projektam Pēdas, Rīgas tehniskai universitātei un Latvijas Universitātei.

To uzdevums ir veikt zaļo zonu ( parku, mežu, ezeru un upju) un citu teritoriju izpēti.

Veicot iedzīvotāju aptauju noskaidrot reālo situāciju saistībā ar vides piesārņojumu un no tā izrietošajām problēmām. Veicot rūpīgu monitoringu, tiek veidota Rīgas teritorijas piesārņojuma karte.

Veicot neformālo izglītību sabiedrībā, Zaļās Patruļas uzņemas sabiedrisko iniciatīvu un rūpēties par apkārtējo vidi, kas ir mūsu visu kopējais īpašums.

Informēt sabiedrību un atbildīgās institūcijas un amatpersonas par iegūtajiem rezultātiem.

Zaļās Patruļas neveic sodu piemērošanu uz vietām konstatējot pārkāpumu. To pienākums ir informēt policiju par pārkāpumu vai tā iespējamību.

Zaļo Patruļu dalībnieku iesaistīšanās vides aizsardzībā un sabiedrības informēšanā un neformālajā izglītošanā, veicinās dabas piesārņojuma samazināšanos, sabiedrības izglītošanu un līdzatbildību un iesaistīšanos vides problēmu risināšanā.

www.pedas.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV