Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas Ziemassvētku vecīša birojs uzsāk darbu

Liene Glezere, 03.12.2009. 22:00

Jau šajā nedēļas nogalē ar Ziemassvētku vecīša sagaidīšanas balli, kas notiks 6.decembrī plkst. 12.00, darbu uzsāks Ziemassvētku vecīša birojs Ziemupē, kur mīļi gaidīts būs ikviens ciemiņš. Ieeja ballē ir bez maksas.

Atkal kursies ugunskurs nostalģiski vējainajā stāvkrastā, mazo priedīšu ielokā gaisā dejos uz ugunskura vārītās zāļu tējas garaiņi un neatvairāmo, Pankūku Rūķa cepto, pankūku smarža, kas saldi jauksies ar neatņemamo Ziemassvētku sastāvdaļu – karsto piparkūku aromātu... Jau no tālienes saklausāmas mūzikas skaņas, kas nepārprotami ziņos – svētki ir šeit! Iesim rotaļās, dziedāsim karaoki uz īstas skatuves, tīsim vaska sveces, zīmēsim un sūtīsim pa pastu pašgatavotus apsveikumus saviem mīļajiem. Arī Ziemassvētku vecīša četrkājainie draugi ir noilgojušies Jūs satikt!

Svētdien Ziemupē notiks īsta ballēšanās – Ziemassvētku vecīša sagaidīšana, sadziedāšanās un sadejošanās, kā arī  visdažādākā rosīšanās. Savukārt Ziemassvētku tirdziņā varēs iegādāties kādu kārumu vai kādu dāvaniņu saviem mīļajiem.

Ziemassvētku ciematiņā Ziemupes stāvlaukumā, pašā jūras krastā, Ziemassvētku vecītis gaidīs ciemos mazos un lielos, pazīstamos un jaunus draugus no 7.decembra līdz 30.decembrim. Mīļo un gaidīto viesu uzņemšana notiks šādos laikos: plkst.11.00, 13.00 un 15.00.

Turklāt, Ziemassvētku vecītis, sadarbībā ar Latvijas Pastu, rīkos bērnu zīmējumu konkursu “Mani labie darbiņi”. Zīmējumus gaidīsim līdz 29.decembrim (pasta zīmogs uz sūtījuma). Konkursu atbalsta vitamīni “APOVIT”. Pie dažādām balviņām tiks vairāk nekā trīs simti bērnu!

20. decembrī Ziemupes Ziemassvētku vecītis savā ciematiņā sastopams nebūs, jo dosies apciemot bērnus Rīgā, lai kopā ar viņiem jautri švirpuļotu “Ziemas švirpulī” Ķīpsalā. Tur plkst.14.00 bērni kopā ar Ziemupes vecīti un viņa čaklajiem palīgiem, Kurzemes piekrastes rūķiem varēs iet jautrās rotaļās un nebēdnīgi dziedāt. Būs arī kāda Elfu ģimene, kas rādīs un mācīs burvju trikus un gudros jautras stafetes, žonglēs, jokosies. Kopā ar Ziemassvētku vecīti “Ziemas švirpulī” piedalīsies arī aizmāršīgā Pierīgas Baronese, raganiņa Buse, kā arī izdziedās un visādi citādi jautrosies mazi un lieli švirpuļnieki – Liepājas ceļojošais leļļu teātris “Maska”, cirka studija “Beztemata”, Čučumuižas rūķi, dziedātāji Annija Putniņa, Artūrs Mangulis, Olga Pīrāgs, Līva Bondare, bērnu popgrupas “Knīpas un knauķi”, “Rīgas akmentiņi”, “Podziņas”, “Rigonda”, “Trīs ķēniņdēli”, “Trakās vāveres”, “Tev un man”, kā arī mūziķi Didzis Rijnieks un Ēriks Balodis. Jautrosies gan daudzie koncerta dalībnieki, gan klausītāji. Vairāk informācija: www.bt1.lv

Savukārt Ziemassvētkos, 24. un 25.decembrī kā jau ierasts Ziemassvētku vecītis ar rūķiem dosies apciemot Latvijas bērnus, tādēļ Ziemassvētku ciematiņš Ziemupē būs slēgts.

Darbdienās Ziemassvētku vecītis lūdz iepriekš pieteikties pa tālruni: 29122204 pie Rūķa Rakstītāja, savukārt, sestdienās un svētdienās – ģimeņu dienās, variet braukt ciemos bez īpašas pieteikšanās, ja vien noskaņojums šķiet pietiekami jauks šādam pasākumam! Ja brīvdienās Ziemassvētku vecīti vēlas apciemot lielākas grupiņas, lūdzam, iepriekš pieteikties.

Ieeja Ziemassvētku ciematiņā pieaugušajiem un bērniem – 2.00 Ls no personas, svētku saldumu paciņa – 2.00 Ls. Vairāk informācijas: www.ziemassvetkuvecitis.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV