Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Ziemassvētku un gadumijas pasākumi Cēsīs

Daiga Janševska, 17.12.2009. 10:36

Tuvojas Ziemassvētki un drīz jau klāt arī gadumija. Laiks, kad katrs no mums domās izstaigā aizvadītā gada takas un ar jaunu apņemšanos lūkojas jaunajā gadā. Lai ceļš no vecā gada uz jauno būtu gaišāks un līksmāks, Cēsu radošie ļaudis parūpējušies par dažādu pasākumu norisi ikvienam cēsniekam un viesim.
Ziemassvētku un gadumijas pasākumi Cēsīs

20.decembrī plkst.16.00 Cēsu Svētā Jāņa baznīcā koncerts „Zelta sirds”.

Jāņa Lūsēna dziesmas ar Kārļa Skalbes vārdiem izpilda Zigfrīds Muktupāvels, Jānis Lūsēns un Liepājas mūzikas vidusskolas Zvanu ansamblis "Campanella" Astras Ziemeles vadībā. Koncertā kā izpildītāji piedalās arī programmas mūzikas autors Jānis Lūsēns, un basa ģitārists Jānis Lūsēns juniors.

20.decembrī plkst.19.00 CATA Kultūras namā ar Ziemassvētku koncertu viesosies Gunārs Kalniņš un gospeļkoris „GG Choir”. Koncerta programmā skanēs gan pasaules slaveni gospeļmūzikas skaņdarbi, gan latviešu komponistu dziesmas gospeļmūzikas stilā.

20.decembrī plkst. 13.00 CATA Kultūras namā Olgas jautrā eglīte.Muzikāls uzvedums kur par dalībniekiem kļūst visi. Karnevāls, ierašanās maskās. Uzvarētājiem balvas. Būs rūķīši un pat Cūkmens, Ziemassvētku vecītis un dāvaniņas.

21. decembrī plkst.18.00 Bluķa vilkšana Cēsīs. No plkst.18.00 budēļu sagaidīšana Četru vēju skvērā. Bluķa vilkšana cauri pilsētas centram un dedzināšana ar dziesmām un rotaļām Cēsu Pils dārzā. Bluķi palīdzēs vilkt tautas vērtes kopa „Dzieti”. Aicinām ikvienu iesaistīties pievienojoties budēļu pulciņam, līdzi ņemot Jāņu dienu vaiņagus, kurus sadedzināsim kopā ar raizēm un nedienām lielajā ugunskurā.

22.decembrī plkst.17.00 Cēsu Sv. Jāņa baznīcā Cēsu pilsētas ģimnāzijas audzēkņu koncerts.

22.decembrī plkst.18.30 CATA Kultūras namā koncerts „Stāstus tinam kamolā Ziemassvētkus gaidīdami”. Sagaidot Ziemassvētkus, par tradīciju ir kļuvis Cēsu Kultūras centra skolēnu un jauniešu deju kolektīva „Randiņš” rīkotais svētku koncerts. Ziemassvētki ir pasaku un notikumu laiks. Mums ir gan kopīgi stāsti, gan katram savi. „Randiņš” jums pastāstīs savējo - par Ziemassvētku egli, vecīti un lielā brīnuma gaidīšanu... Ziemassvētku sajūtas „Randiņam” palīdzēs uzburt bērnu popgrupa „Hey”.

26.decembrī plkst.14.00 Cēsu Kultūras centra radošie kolektīvi aicina uz Ziemassvētku koncertu jautrās noskaņās Cēsu 2.pamatskolā. Ziemassvētku dziesmas izdziedās un izdejos kolektīvi: „Saulgrieži”, „Raitais solis”, „Wenden”, „Pipariņš”. Īpašie viesi - jautrie ķekatnieki ar dejām un rotaļām! Paredzēta skatītāju līdzdalība un darbošanās!

26.decembrī plkst.16.00 Izstāžu namā Cēsu Pils kora koncerts „Mūsu Ziemassvētki”. Šajos Ziemassvētkos Pils koris vēlas būt kopā ar draugiem un domubiedriem savā jaunajā mājvietā – Cēsu Izstāžu namā. Programmā iekļautas ne tikai skaistas dažādu tautu Ziemassvētku dziesmas, bet arī balts un pūkains sniegs ārā aiz loga, smaržīgas piparkūkas un siltumu sirdīs.

27.decembrī plkst.14.00 Cēsu 2. pamatskolā Riči ģimenes ansambļa „Dzheski gloss” koncerts. Ansambļa koncertos vienmēr staro dzīvesprieks, optimisms, enerģija un līksmība. Arī šoreiz  skatītājus priecēs ugunīgas dejas, virtuoza vijoļspēle un romantiska klaviermūzika.

27.decembrī plkst.16.00 CATA Kultūras namā muzikāla izrāde bērniem „Un atkal Pifs”.

29.decembrī plkst.18.00 Cēsu Pils ģilde aicina uz koncertu Cēsu Sv. Jāņa baznīcā, kur Sigvarda Kļavas vadībā skanēs Haidna un Mocerta skaistākās meses un motetes. Kopā ar Latvijas Radio kori un orķestri Sinfonietta Rīga uzstāsies solisti Gunta Davidčuka, Baiba Berķe, Viesturs Jansons un Pauls Putniņš.

29.decembrī plkst.20.00 Cēsu Pils ģilde un Jaunās Pils saimnieki aicina uz Vecgada balli Cēsu Pilī. Dejas Jaunās Pils Lielajā salonā un Pils telpas būs atvērtas apskatei balles viesiem visas nakts garumā.

31.decembrī no plkst.23.00 Cēsu Vienības laukumā gadumijas pasākums!

Laba vēlējumi, apsveikumi un jautras melodijas līdz pusnaktij! Svētku salūts un cēsnieku sveicieni! No plkst.00.30 Neredzīgo biedrības klubā Cēsu MRU, Jaungada balle kopā ar grupu „Vēja runa”.

Lukturi, Cēsu ielās, spēlē gaismu rotaļas ar krāsainajiem rotājumiem, bet svētku egles, saposušas savus kuplos zaļos svārkus kā lielmātes, pozē fotogrāfiem un apmeklētājiem. Ja nav noskaņojuma apmeklēt pasākumus, tad pamaldīties pa klusajām vecpilsētas ieliņām un gleznainajiem parkiem iesakām ikvienam. Jaukus, gaišus un patīkamiem notikumiem bagātus svētkus!

Papildus informāciju par pasākumiem www.cesis.lv vai www.kulturcentrs.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV