Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Apgāds „Jumava” un „Trasta komercbanka” rīko labdarības akciju Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā

Apgāds "Jumava", 04.01.2010. 15:12

Apgāds „Jumava” sadarbībā ar Latvijas vecāko komercbanku „Trasta komercbanka” (TKB) jauno gadu iesāk ar labdarības akciju Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Akcijas mērķis ir sagādāt prieku bērniem un viņu vecākiem, dāvinot slimnīcas bibliotēkai grāmatas, tā veicinot bērnu vēlmi lasīt un iepazīt grāmatas. Grāmatu dāvāšana bērnu slimnīcai gadu mijas svētku laikā jau kļuvusi par apgāda un TKB ikgadēju tradīciju.

2010. gada 5. janvārī, plkst. 13.30, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas „Saulaino dienu bibliotēkā” norisināsies īsti grāmatu svētki, kuru laikā slimnīcai tiks ziedotas grāmatas no apgāda “Jumava” sadarbībā ar Trasta komercbanku. Akcijas laikā slimnīcas bibliotēkā notiks pasākums bērniem „Zem maģiskā paslēpņa”, kurā populāru bērnu grāmatu varoņi mazos lasītājus aicinās iejusties aizraujošajā grāmatu tēlu pasaulē un iesaistīs atraktīvās spēlēs un konkursos. Harija Potera fanu kluba pārstāvji parūpēsies par maģisku un burvestībām bagātu gaisotni, kuru varēs izbaudīt visi pasākuma apmeklētāji un viesi.

Jau tradicionāli gadu mijas dāvanas - „Jumavas” grāmatas un saldumus saņem arī Trasta komercbankas atbalstītā slimnīcas 20.nodaļa un tās mazie pacienti – šo nodaļu banka atbalsta jau daudzus gadus. Dāvanu maisā kopā ar saldumiem ir bērnu literatūra visdažādāko interešu un vecuma bērniem – oriģinālliteratūra, tulkotā literatūra, praktiskā un uzziņu literatūra - grāmatas mazuļiem un skolas vecuma bērniem.


TKB valdes priekšsēdētājs Gundars Grieze: „Gada nogale ir gaišu un sirsnīgu svētku laiks, kad nevienam negribas domāt par veselības problēmām un medicīniskām procedūrām, tādēļ ceru, ka šīs grāmatas kļūs par lielisku brīnumlīdzekli, kas palīdzēs aizmirst visas rūpes un doties piedzīvojumu un pasaku valstī, kuras tēli īsinās slimnīcā vadāmo laiku gan bērniem, gan viņu vecākiem. Savukārt jaunajā gadā visiem novēlu labu veselību un lai slimnīcā vairs nebūtu jāiegriežas.”

Apgāda “Jumava” galvenā redaktore Evija Veide: „Grāmata kļūst par draugu ikvienam, kurš to lasa. Lai „Saulaino dienu bibliotēka” arī turpmāk pulcē mazus un lielus draugus, kuri grāmatās atrod gan prieku, gan jaunas zināšanas!”

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis: „Saulaino dienu bibliotēka ir viena no vislabāk apmeklētajām Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēm, kuru vidēji dienā apmeklē 50 bērni. Pateicoties šim dāvinājumam mēs spēsim iepriecināt gan slimnīcas pacientus, gan viņu vecākus. ”

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV