Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Notiks seminārs "Mūzikas menedžments. Radošo nozaru konkurētspējas veicināšana ES vienotajā tirgū"

Zane Biteniece, 06.01.2010. 15:31

Latvijas mūzikas industrijas pārstāvji ir izrādījuši lielu atsaucību, lai šo piektdien, 8.janvārī, apmeklētu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA), Eiropas Komisijas un SIA "Kultūras Nams 3" (KN3) organizēto semināru "Mūzikas menedžments. Radošo nozaru konkurētspējas veicināšana ES vienotajā tirgū". Semināru vadīs, kā arī savā pieredzē un zināšanās dalīsies Lielbritānijas Mūzikas menedžeru foruma direktors Džons Vebsters (Jon Webster). Dalībai seminārā pieteikušies vairāk kā divi simti dažādu mūzikas žanru pārstāvošie industrijas darbinieki.

LIAA direktors Andris Ozols norāda, ka Latvijas tautsaimniecības izaugsmē būtiska nozīme ir radošo industriju attīstībai un mūzikas industrija ir nozīmīga tās daļa. Tā sevī ietver ne tikai mūzikas izpildītāju, producentu, mūzikas izdevēju un menedžeru darbu, bet arī daudzu citu speciālistu - video operatoru, apgaismošanas tehniķu, datorgrafiķu, stilistu un pārējo atbalsta struktūru nodrošinošo ekspertu iesaisti. Visā Eiropā mūzikas industrijā tiek nodarbināti vairāk kā 600 000 cilvēku, un 60% no mums mūziku klausās ik dienu. Tā ir svarīga cilvēka dzīves sastāvdaļa.

Latvijā ir daudz talantīgu un eksportam gatavu mūziķu, norāda "KN3" projektu vadītāja Guna Zučika, taču "ņemot vērā mūsu vēsturisko situāciju, tas ir tikai loģiski, ka mūzikas industrijas attīstība un pieredze ir salīdzinoši nesena. Organizējot šāda veida seminārus, ir lieliska izdevība veicināt kopējo mūzikas industrijas attīstību, sniegt iespēju jaunu kontaktu dibināšanā un veicināt vietējās mūzikas industrijas iekļaušanos Eiropas un starptautsikajos mūzikas tirgos." Turklāt, G.Zučika piebilst, ka "izmaiņas globālajā mūzikas industrijā līdz ar jauno tehnoloģiju attīstību piedāvā vairāk alternatīvu veidu savas auditorijas atrašanā Eiropas un starptautiskajos mūzikas tirgos arī valstīm, kas nepieder vadošajiem mūzikas industrijas tirgiem."

Prestižās "Merkūrija" balvas dibinātājs Džons Vebsters, kurš mūzikas industrijā aizvadījis vairāk kā trīsdesmit gadus, semināra ietvaros izklāstīts menedžmenta būtiskākos aspektus, darbības izmaiņas līdz ar tehnoloģiju attīstību, sniegs savu ekspertīzi veiksmīga mūzikas eksporta veicināšanā un atbildēs uz semināra dalībnieku jautājumiem. Kā uzskata Dž. Vebsters: "Es un mani kolēģi, kuri ir strādājuši mūzikas industrijā ilgu laiku, uzskata, ka mūsu pienākums ir dalīties pieredzē ar jauno paaudzi, nodot zināšanas tālāk, kā arī veidot stratēģijas, lai pēc labākās sirdsapziņas tiktu pārstāvētas industrijas intereses."

Papildus informācija par semināru - http://www.liaa.gov.lv/lv/sakumlapa/pasakumi/janvaris_2010/mm/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV