Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LNT raidījums „Degpunktā” un Tele2 aicina pieteikt dzīvības glābējus ceremonijai „Gada varonis 2009”

Zane Pētersone, 07.01.2010. 12:55

LNT raidījums „Degpunktā” jau ceturto gadu pēc kārtas vēlas godināt un pateikties tiem cilvēkiem, kuri ir dāvājuši dzīvību citam, to izglābjot. Raidījums „Degpunktā” un Tele2 aicina pastāstīt par drosmīgajiem cilvēkiem, kuri ir riskējuši ar savu dzīvību un palīdzējuši izglābties citiem un, kuri ir pelnījuši kļūt par Gada varoņiem 2009.
LNT raidījums „Degpunktā” un Tele2 aicina pieteikt dzīvības glābējus ceremonijai „Gada varonis 2009”

Raidījuma „Degpunktā” vadītāja Inese Supe: „Trīs gadu laikā svinīgajā ceremonijā „Gada varonis” mēs esam satikuši vairāk nekā divdesmit drosmīgu, nesavtīgu un apbrīnojamu cilvēku, kuriem otra cilvēka dzīvība ekstrēmā situācijā ir bijusi vērtīgāka pat par savējo. Šie cilvēki nav profesionāli glābēji, viņi ir mūsu līdzcilvēki, kuriem ikdienā, iespējams, mēs paejam garām, pat nesveicinoties. Šī ceremonija mums – „Degpunktā” komandai ir īpašs notikums, un mēs  no sirds lepojamies ar katru mūsu  balvas – bezdelīgas – saņēmēju. Katrs stāsts ir sirsnīgs un ļoti emocionāls, jo skaistākais, ko cilvēks savā mūžā var izdarīt, ir izglābt dzīvību otram.”

Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs atzīst, ka “spēja uzņemties iniciatīvu un rīkoties – tās ir lietas, ko Tele2 vienmēr ir augstu vērtējis. It īpaši gadījumos, kad tiek parādīta pašaizliedzīga vēlme paveikt lielas un cēlas lietas – patiesus varoņdarbus. Mēs ticam varonībai un spējām, kas piemīt Latvijas cilvēkiem. Un tie, kas riskējot ar savu veselību un pat dzīvību, ir izglābuši kāda cita dzīvību, ir pelnījuši tikt sauktiem par varoņiem”.

Pagājušā gadā pateicības „Gada varonis 2008” saņēma 11 patiešām varonīgi cilvēki, kuru ātrā un nesavtīgā rīcība dāvājusi saviem kaimiņiem, brāļiem, pat nejauši sastaptiem cilvēkiem iegūt vēl vienu dzimšanas dienu, vēl vienu iespēju dzīvot dzīvi.

Stāstu par brīnumainajiem dzīvības glābējiem Latvijā nav mazums! „Degpunktā” komanda un Tele2 vēlas, lai viņus pazīst, lai sabiedrība zina un lepojas ar cilvēkiem, kuri izglābuši līdzcilvēku no nāves briesmām. Tāpēc slavēsim un godināsim šos cilvēkus - cilvēkus, kuriem nebija bail pastiept roku vajadzīgajā mirklī, skriet cauri liesmām, mesties ledainā ūdenī...

Rakstiet un sūtiet vēstules „Gada varonis 2009”, Elijas ielā 17, Rīgā, LV-1050 vai gadavaronis@lnt.lv un visi kopā godināsim un teiksim „Paldies” šiem cilvēkiem īpašajā un svinīgajā ceremonijā „Gada Varonis 2009” februārī.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV