Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Šodien notiek akcija "Citas barikādes"

Latviešu nacionālistu klubs, 20.01.2010. 09:48

Kopš barikāžu laika pagājis gandrīz divdesmit gadu. Tā laika tautas gatavība upurēties, sargājot it kā savu valdību, tikusi ne reizi vien būtiski nodota. Taču tas nav iemesls, lai mēs neatcerētos laiku, kad latvieši spēja būt vienoti, ar kopīgiem ideāliem. Šodien mēs redzam, ka ir nepieciešamas pavisam citas barikādes. Barikādes, kurās vienā pusē ir tauta, otrā visi pārējie - tautas interesēm nekalpojoša valdība, svešu varu pārstāvji un latviešu centieniem naidīgi svešinieki.

Tādēļ LNK aicina vēlreiz pulcēties pie simboliskiem barikāžu ugunskuriem, lai apliecinātu, ka neesam pazaudējuši domu par savu neatkarīgu un latvisku valsti.

Akcijā "Citas barikādes" plānots, ka ugunskurus Rīgā, Talsos, Liepājā, Limbažos un citās Latvijas pilsētās aizdegs Latviešu nacionālistu kluba un Tēvijas sargu reģionālās nodaļas.

Aicinām arī citas organizācijas un līdzīgi domājošos aizdegt "Citu barikāžu" ugunskurus 20.janvārī pl.18.30 visā Latvijā. Aicinām ikvienu nākt ar savu pienesumu - kaut nelielu skaliņu, lai kopējais ugunskurs degtu ilgāk un spožāk.

Precīzākas ziņas par ugunskuru aizdegšanas vietām tiks sniegtas tuvāko dienu laikā.

Lai mūsu ugunskuri ir kā atgādinājums mūsu tautas nelabvēļiem, ka šī ir mūsu valsts!

Būsim kopā!

Vietu saraksts:

Rīgā, Doma laukums, Brīvības ielas telšu pilsētiņa
Jelgavā, Jēkaba laukums
Liepājā, Okupācijas muzejs Ukstiņa ielā
Talsos, Pie kultūras nama
Valmierā, Pie pilsdrupām
Jēkabpilī, Pie tilta
Zīlānos, Pie darbnīcām
Baldonē, Centrā pie baznīcas
Limbažos, Pie pilsdrupām
Smiltenē, Smiltenes pilskalns
Mazsalacā, Lielās un Dzirnavu ielas krustojumā

Organizatori: Latviešu nacionālistu klubs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV