Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Klubs "Māja" aicina jauniešus piedalīties projektā ''Europe@myDesk''

Rita Zālīte, 27.01.2010. 15:22

Klubs "Māja-jaunatne vienotai Eiropai" līdz 5.februārim aicina jauniešus vecumā no 16 -23 gadiem pieteikties divām apmācībām projekta Europe@myDesk ietvaros.

12.februārī notiks apmācība par žurnālistiku un komunikāciju, kurā jauniešiem būs dota iespēja iepazīties ar Ziņu Aģentūras "LETA" darbību, un iegūt informāciju par jaunajām web tehnoloģijām. Savukārt 13.februārī tiek organizēta apmācība par projektu rakstīšanu. Apmācības notiks latviešu valodā. Pasākums tiek organizēts sadarbībā ar jauniešu nevalstisko organizāciju Jaunie Eiropas federālisti. Europe@myDesk detalizētu programmu un pieteikuma anketu var atrast Kluba "Māja" mājaslapā www.klubsmaja.lv

11.februārī organizatori dosies arī uz Latvijas Universitāti, lai rosinātu jauniešus diskutēt par ES aktuāliem jautājumiem, kā arī apmeklēs vienu no Latvijas vidusskolām, kur sniegs informāciju par jauniešu iespējām ES.

Europe@myDesk ir starptautisks projekts, kas notiek 12 Eiropas valstīs: Polijā, Īrijā, Nīderlandē, Beļģijā, Slovākijā, Rumānijā, Čehijā, Portugālē, Ungārijā, Spānijā, Somijā, Turcijā un Latvijā. Projekta ietvaros ikvienā no iepriekš minētajām valstīm tiek rīkotas divas apmācības jauniešiem - viena par projektu rakstīšanu un vadību, savukārt otra par žurnālistiku un komunikāciju, lai attīstītu jauniešu iemaņas, kā arī diskutētu par ES nākotni, īpašu uzmanību veltot izaicinājumiem un demokrātiskuma līmenim ES. Trešajā dienā jaunieši dodas uz universitātēm un vidusskolām, lai vienaudžiem stāstītu par viņu tiesībām un iespējām ES. Projektu finansiāli atbalsta Eiropas Komisija.

Vairāk informācijas par šo projektu starptautiskā līmenī varat lasīt mājaslapā www.europeatmydesk.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV