Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Nodibināts fonds Latvijas jauno uzņēmēju atbalstam

Jūlija Pumpe, 01.02.2010. 10:39 | komentāri (2)

Vairāki pazīstami Skotijas un Latvijas uzņēmēji ir nodibinājuši Skotijas – Latvijas Fondu (The Scottish Latvian Foundation), kurš nodarbosies ar uzņēmējdarbības veicināšanu Latvijā. Kā norāda fonda vadītājs un Latvijas goda konsuls Skotijā Džons Makgregors (John McGregor), ideja radusies vērojot pašreizējo ekonomisko situāciju Latvijā.
Nodibināts fonds Latvijas jauno uzņēmēju atbalstam

Dž. Makgregors: “Nav noslēpums, ka atbalsts no Latvijas bankām un valsts iestādēm jaunu uzņēmumu radīšanai ir ļoti neliels, jaunajiem uzņēmējiem ir ļoti grūti tikt pie resursiem uzņēmumu darbības sākšanai, arī tad, ja ir lieliska biznesa ideja.”
   
Fonds uzskata, ka plaukstošas valsts attīstības pamats ir tieši mazajos un vidējos uzņēmumos. Tomēr Latvijas valdības koncentrēšanās uz augsto tehnoloģiju uzņēmumu atbalstīšanu nozīmē, ka atbalsts mazākiem un dažkārt arī vienkāršākiem uzņēmējdarbības veidiem ir nepietiekams.
   
Kā norāda viens no fonda dibinātājiem, uzņēmējs Genadijs Marjevskis: “Šobrīd Latvijā nav praktiski nevienas reāli strādājošas attīstības programmas, kas viegli un efektīvi var palīdzēt jaunajiem uzņēmējiem. Mēs gribam lai cilvēkam, kam ir biznesa ideja un enerģija to izveidot, būtu iespēja realizēt savus plānus. Ceru, ka fonda darbības rezultātā Latvijas iedzīvotāji paliks Latvijā un strādās sev, uzturot savas ģimenes, nevis dosies projām no dzimtenes peļņā uz ārzemēm”.

Fonds ir dibināts kā bezpeļņas organizācija un reģistrēts Lielbritānijā. Līdzekļi, kas tiks iegūti fonda darbības rezultātā tiks atkal ieguldīti turpmāko fonda aktivitāšu finansēšanai. Svarīgi uzsvērt, ka fonds ir nepolitiska organizācija un tam nav plāni iesaistīties Latvijas politikas veidošanā.
 
Pirmajā darbības gadā iecerēts atbalstīt vairākus desmitus jaunos uzņēmējus. Fonda atbalsts izpaudīsies gan kā zemu procentu kredīti biznesa sākšanai, gan arī bezmaksas padomi uzņēmuma reģistrācijai, grāmatvedības lietu kārtošanai u.c. uzņēmējdarbības niansēm.

Papildus informācija:
www.scottishlatvianfoundation.org
office@scottishlatvianfoundation.org

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV