Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

E-Pasta sūtīšanas juridiskās nianses

Gatis Tropiks, 08.02.2010. 17:28

Eiropas Savienībā, tātad arī Latvijā attiecībā uz e-pasta izmantošanu komerciālos nolūkos nosaka ES direktīva:The Privacy and Electronic Communications (EC Directive) Regulations 2003, ISBN 0110475941.

Direktīvas 13. pants aizliedz izmantot e-pasta adreses mārketinga nolūkos.
 
Direktīva nosaka saņēmēja izvēles režīmu, un nevēlamus e-pastus var sūtīt tikai iepriekš vienojoties ar saņēmēju.

Direktīva ir iekļauta visu dalībvalstu tiesību aktos.
 
Apvienotajā Karalistē tas attiecas uz visām organizācijām, kas izmanto dažāda veida elektronisko saziņu.

ASV likumdošana atļauj uzlikt naudas sodus par pārkāpumiem, kas saistīti ar e-pastu izsūtīšanu, tas ir par spamu katram individuālajam saņēmējam, pat ja tas ir tikai viens saņēmējs. Tādēļ komerciālo e-pastu izsūtīšanas izmantotāji ASV izmanto ārpakalpojumu vai īpašu programmatūru, lai nodrošinātu atbilstību likumam.

Tomēr vēl joprojām pastāv vecas automatizētās sistēmas, kas nenodrošina atbilstību likumam.

Lai ievērotu akta regulējumus attiecībā uz komerciālajiem e-pasta pakalpojumiem parasti vajadzīgas    sekojošas lietas: sūtītāja autentiskā atgriešanas adrese un e-pasta parakstā iekļaut derīgu sūtītāja fizisko adresi, sniedz viena klikšķa abonementa atteikšanās funkciju, un aizliegt importēt sarakstu adreses, kuras iespējams iegūtas, bez atļaujas (piemēram spam listes).

 
Papildus atbilstot juridiskām prasībām būtu vēlams, ka e-pasta mārketinga pakalpojumu sniedzēji, palīdzētu klientiem izveidot un pārvaldīt savas e-pasta mārketinga kampaņas.
 
Pakalpojumu sniedzēji parasti piedāvā: gatavas e-pasta veidnes, kas veidotas  ievērojot  labākos prakses standartus, kā arī metodes, apstrādes un abonēšanas atcelšanu nodrošinot automātiski.

E-pasta mārketinga serviss arī sniedz statistiku, kas attiecas uz ziņojumu skaitu, saņemto un atvērto ziņojumu skaitu,  vai datus par saņēmēju izdarītajiem klikšķiem  uz  sludinājumos ievietotajām saitēm, kas tiek izmantotas, lai e-pasta saņēmējs varētu nokļūt viņam paredzētajās piezemēšanās lapās.

SIA Imedia ir pirmais profesionālais e-pasta mārketinga servisa nodrošinātājs Latvijā, www.mailigen.lv kurš sākot savu darbību Latvijā, galveno uzmanību pievērš labās prakses principiem un uzsāk sabiedrības izglītošanas programmu šajā jomā.

www.mailigen.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV