Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Vīķe-Freiberga norāda uz skolotāju īpašo nozīmi bērnu izaugsmē

LETA, 26.04.2007. 17:00 | komentāri (1)

Skolotājam ir īpaša nozīme katra bērna izaugsmē, uzskata Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.
Vīķe-Freiberga norāda uz skolotāju īpašo nozīmi bērnu izaugsmē
Uzrunu pasākumā, kurā Latvijas skolām tika dāvināts pilns Vēsturnieku komisijas rakstu sējums, nolasīja Valsts prezidentes padomnieks Antonijs Zunda.

Vīķe-Freiberga savos apsveikuma vārdos izcēla vēstures kā priekšmeta nozīmi valsts izglītības sistēmā, jo tā dodot "ne vien konkrētas zināšanas par notikušo tuvākā un tālākā pagātnē, bet arī ietekmē skolēna pasaules uzskata un vērtību sistēmas veidošanos".

Prezidente pateicās arī Vēsturnieku komisijai, kura laika posmā no 2000.gada līdz 2007.gadam ir publicējusi 20 rakstu sējumus. "Bez pārspīlējuma varam apgalvot, ka bez Vēsturnieku komisijas šodien nav iedomājama Latvijas 20.gadsimta vēstures pētniecība," uzskata prezidente.

Kā ziņots, šodien Latvijas Universitātē Latvijas skolām tika dāvināts Vēsturnieku komisijas rakstu sējumu pilns komplekts.

Valsts prezidente bija saņēmusi Vēstures skolotāju biedrības vēstuli ar lūgumu uzdāvināt Latvijas skolu bibliotēkām pilnu Vēsturnieku komisijas rakstu izdevumu. Šo vēstuli bija parakstījuši vairāk nekā 140 vēstures skolotāji no vairākām skolām. Katra skolas bibliotēka saņems 21 grāmatu, ieskaitot dokumentu krājumu "Latvija un Otrā pasaules kara beigas Eiropā".

Vēsturnieku komisijas rakstu pilns izdevums tiks dāvināts kopumā 518 izglītības iestādēm: visām Latvijas vispārizglītojošām vidusskolām, ģimnāzijām, vakara maiņu vidusskolām, speciālajām izglītības iestādēm, privātajām vidusskolām un ģimnāzijām, Kultūras un Iekšlietu ministrijas pārziņā esošajām mūzikas un mākslas vidusskolām u.c.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV