Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Ēnu dienā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā piedalījās jaunieši no Rīgas, Liepājas un Daugavpils

Vita Stiģe, 18.02.2010. 14:13

Trešdien, 17. februārī, Junior Achievement – Latvija rīkotās Ēnu dienas ietvaros Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā viesojās četri zinātkāri jaunieši no Rīgas, Liepājas un Daugavpils, kuri kļuva par rektora, administratīvi saimnieciskā darba prorektora, studiju programmu direktores vietnieka un sabiedrisko attiecību vadītājas ēnām.
Ēnu dienā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā piedalījās jaunieši no Rīgas, Liepājas un Daugavpils

Visas dienas garumā dažādās aktivitātēs kopā ar saviem ēnu devējiem piedalījās rektora profesora Arta Sīmaņa ēna Jānis Trūps (Daugavpils mūzikas vidusskola), administratīvi saimnieciskā darba prorektora Armanda Lapiņa ēna Sintija Pīrāga (Em.Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskola), studiju programmu direktores vietnieka Ainara Šablovska ēna Zlata Sinčenko (Rīgas 37. vidusskola) un sabiedrisko attiecību vadītājas Vitas Stiģes ēna Inita Jansone (Em.Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskola).

„Esmu ļoti priecīgs, ka man bija tāda iespēja kļūt par Mūzikas akadēmijas rektora ēnu. Tagad man ir labāks priekšstats par to, kā šeit tiek organizēts darbs un kā norit Mūzikas akadēmijas ikdienas dzīve. Jāatzīst, ka šodiena bija tik daudzu interesantu notikumu piesātināta, ka gribētos izcelt tos visus. Tomēr vienu mīnusu es saskatu gan – diena bija pārāk īsa,” ar smaidu stāsta Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektora profesora Arta Sīmaņa ēna Jānis Trūps no Daugavpils.

Jaunieši Ēnu dienā iepazinās ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas darbiniekiem un savu ēnu devēju galvenajiem pienākumiem un darba ikdienu, apmeklēja Mūzikas akadēmijas simfoniskā orķestra koncertu bērniem Lielajā Ģildē, kā arī mākslinieka Edvarda Grūbes izstādi Arsenālā regulāro darbinieku Guru lekciju ietvaros. Ēnu dienas noslēgumā Mūzikas akadēmijas Senāta zālē notika svinīgā fotografēšanās kopā ar saviem ēnu devējiem un akadēmijas vadību, kā arī visiem jauniešiem tika pasniegtas apliecinājuma zīmes par dalību Ēnu dienā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Atgādinām, ka jau desmito gadu pēc kārtas Junior Achievement – Latvija rīkoja Ēnu dienu, kuras laikā skolēni no 1. – 12. klasei apmeklēja dažādas darba vietas un kļuva par dažādu darbinieku ēnām. Vērojot un izzinot savu ēnu devēju ikdienas darbu, skolēni iepazinās ar sev interesējošo profesiju noslēpumiem.

Jāmin, ka Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija ir vienīgā Mūzikas augstskola Latvijā, un šajā koncertsezonā tā svin savu 90 gadu jubileju. Savulaik Latvijas Konservatorija, tagad Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, dibināta 1919. gada 20. augustā un oficiāli atklāta 1920. gada 11. janvārī. Latvijas mūzikas dzīvei tā ir devusi ievērojamus komponistus, izpildītājmāksliniekus un mūzikas zinātniekus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV