Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Latvieši nezin, ko nozīmē atpūsties pie dabas

LETA, 27.04.2007. 08:45

40% Latvijas iedzīvotāju neatceras, kad pēdējo reizi devušies atpūtā pie dabas, bet 36% rīdzinieku trūkst informācijas par atpūtas iespējām brīvā dabā, secināts VAS "Latvijas Valsts meži" pētījumā.
Latvieši nezin, ko nozīmē atpūsties pie dabas
Atpūta mājās, iepirkšanās, izklaides naktsklubos vai kultūras un mākslas pasākumu apmeklēšana ir Latvijas iedzīvotāju visiecienītākie brīvā laika pavadīšanas veidi.

Tikai retais savās brīvdienās labprāt dodas pie dabas, priekšroku dodot aktīvai vai relaksējošai atpūtai kopā ar ģimeni vai draugiem. Trešdaļa Latvijas iedzīvotāju nezina, kur meklējamas atpūtas vietas brīvā dabā un kādas brīvdienu pavadīšanas iespējas sniedz Latvijas dabas bagātības.

Pētījumu par iedzīvotāju atpūtu pie dabas aprīļa beigās veica "OMD Snapshot".

Lai tuvinātu Latvijas sabiedrību dabai un mudinātu to arvien vairāk iepazīt Latvijas dabas pirmatnējo skaistumu, "Latvijas Valsts meži" turpina projektu "Mammadaba".

Projekta īstenotāji uzskata, ka "Mammadaba" interneta mājaslapa "www.mammadaba.lv" būs laba datubāze, kur smelties idejas saviem brīvdienu plāniem.

Mājaslapā ievietota informācija, ko iespējams darīt mežā, kā arī detalizēti ceļojumu apraksti, Latvijas novadu kartes, aktuālāko notikumu kalendārs, kā arī tūristu iemīļotāko apskates objektu tops.

Aktīviem Latvijas apceļotājiem "Mammadaba" piedāvā vairākus jaunus, aizraujošus ekskursiju maršrutus, kurus izstrādājuši Imants un Rimants Ziedoņi.

Projekta "Mammadaba" gaitā paredzētas arī vairākas citas aktivitātes - konkurss skolēniem, Imanta Ziedoņa Zaļās pasākas tēlu izstāde Rīgas parkos, brīnišķīgs pikniks Andrejsalā, kā arī akcija ģimenēm par Latvijas apceļošanu.

"Mammadaba" ir "Latvijas Valsts mežu" radīts jauns zīmols kustībai par atpūtu Latvijas dabā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV