Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Martā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija viesosies visās Latvijas Mūzikas vidusskolās

Vita Stiģe, 02.03.2010. 15:07

Lai iepazīstinātu Latvijas Mūzikas vidusskolu audzēkņus ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas aktuālākajām norisēm, studiju iespējām un koncertdzīvi, Akadēmijas vadība, docētāji, studējošo pašpārvalde un studenti martā viesosies Rīgas, Cēsu, Liepājas, Ventspils, Daugavpils, Rēzeknes un Jelgavas Mūzikas vidusskolās.
Martā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija viesosies visās Latvijas Mūzikas vidusskolās

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors profesors Artis Sīmanis stāsta: „Mūsu galvenais mērķis ir iepazīstināt vecāko kursu audzēkņus ar studiju iespējām Mūzikas akadēmijā un sniegt viņiem sīkāku informāciju par uzņemšanas noteikumiem profesionālajās bakalauru studiju programmās. Mūsuprāt, šāds prezentācijas pasākums klātienē ir ļoti nozīmīgs un nepieciešams, jo īpaši tādēļ, ka daudzi jaunieši nekad nav bijuši Mūzikas akadēmijā. Daudzi vienkārši nevar atļauties atbraukt uz Rīgu, tāpēc mēs viesosimies mūzikas vidusskolās un atraktīvā veidā iepazīstināsim jaunos mūziķus ar karjeras iespējām studējot tieši Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.”

Pirmais Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas prezentācijas pasākums notiks jau trešdien, 3. martā Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā. 9. martā Akadēmijas pārstāvji dosies uz Ventspils un Emīļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolām, 17. martā viesosies Daugavpils un Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolās, bet 24. martā – Jelgavas Mūzikas vidusskolā. Šādi pasākumi Rīgā notiks 15. martā Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolā un Rīgas Doma kora skolā, bet noslēgsies ar viesošanos Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā 25. martā.

Jāmin, ka Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija ir vienīgā Mūzikas augstskola Latvijā, un šajā koncertsezonā tā svin savu 90 gadu jubileju. Savulaik Latvijas Konservatorija, tagad Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, dibināta 1919. gada 20. augustā un oficiāli atklāta 1920. gada 11. janvārī. Latvijas mūzikas dzīvei tā ir devusi ievērojamus komponistus, izpildītājmāksliniekus un mūzikas zinātniekus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV